Κωνσταντίνος Συλιγάρδος Κωνσταντίνος
Συλιγάρδος

Πόσο βαραίνει η ψυχή μου με αυτήν την είδηση. Πόσο κρίμα και άδικο! Άνθρωποι που δεν νοιάστηκαν για τους κινδύνους ούτε το πόσα θα βάλουν στην τσέπη. Πήγαν σε μια περιοχή όπως αυτή που τους περίμενε ο θάνατος. Και το ήξεραν… Κι όμως…αν ρωτήσεις τους ζώντες που επέστρεψαν στην πατρίδα σήμερα,θα σου πουν ότι αύριο κι όλας,θα πάνε ξανά όπου ο κόσμος τους χρειαστεί.Το ίδιο και εκείνοι που έχασαν την ζωή τους.

Γιατί απλά ο αληθινός εθελοντισμός και ο αλτρουισμός είναι ιδεολογία και όχι μπίζινα. Στην Τουρκία στους σεισμούς,στον Λίβανο στην έκρηξη της Βυρηττό,στο πραξικόπημα της Αιθιοπίας,στον εμπόλεμο Νίγηρα…οπουδήποτε. Βλέπετε αυτές οι αποστολές δεν είναι για τον αστείο Ιάσωνα του Αιγαίου που έψαχνε το Νόμπελ (…) αλλά δεν τους έπιασε κορόιδα,ούτε για τις χρυσομπουκωμένες ΜΚΟ τις οποίες δεν είδαμε ποτέ και πουθενά στην Ελλάδα στα δύσκολα γιατί πολύ απλά δεν έχει χρήμα και μάσα. Είναι βλέπετε η πάγια οπτική τους. Μνημόσυνα με ξένα κόλυβα και ανθρωπισμός με ξένες πλάτες και τσέπες. Εκεί πρώτοι!

Αν είναι να βάλεις το χέρι στην τσέπη ή να ρισκάρεις την ζωή σου, τότε η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Καναπές και Facebook για να βγάλεις λόγους και να κάνεις κόσμο να σου δώσει 👍 like(s) Και χορηγίες…πολλές ύποπτες χορηγίες…και σκοτεινό χρήμα με υπόγειες διαδρομές. Εθελοντισμός,είναι αυτό που έκαναν οι συντοπίτες μας πρόσφατα στην Θεσσαλία ή σε αντίστοιχες καταστροφές πληρώνοντας από την τσέπη τους ακόμα και τα διόδια στους δρόμους για να φτάσουν στον τόπο της καταστροφής ή το 50% ξεφτίλα έκπτωση, στα πλοία της γραμμής για ένα αυτοκίνητο και δυο καμπίνες από Χανιά για Πειραιά. Τι ντροπή,τι υποκρισία και φαρισαϊσμος…

Το κράτος όφειλε να έχει «ελευθέρας» (free pass) σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και οι ναυτιλιακές και αεροπορικές εταιρίες,το αυτονόητο! Δωρεάν μεταφορά. Αν θυμάμαι καλά στην περίοδο της πανδημίας τα ποσά που έλαβαν και ορθά ήταν ποσά μαμούθ.Το οφείλουν ως αυτονόητη πράξη αλληλεγγύης. Δεν θα πάθουν τίποτα από μερικά τζάμπα εισιτήρια σε εθελοντές που τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους.

Ας περιορίσουμε την ντροπή που παράγουν κάποιοι αδιάφοροι τάχα μου τάχα μου ευαισθητούληδες, κι ας δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους που πραγματικά υπηρετούν ακόμα και με κίνδυνο την ζωή τους για τον συνάνθρωπο να έχει το αυτονόητο. Χώρα παραλογισμού η Ελλάδα,μα δεν κάνουμε και τίποτα να ισιώσει το λάθος!

Υγ : Σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό για να καταλάβετε ακόμα περισσότερο την απάτη,και τους εθελοντές καιροσκόπους…

Κώστας Συλιγάρδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook