Φούντωσε η αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, με επίκεντρο την πρόταση συνεργασίας για τις μονοεδρικές περιφέρειες, την οποία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και «πολιτικούς απατεώνες» και έβαλε ευθέως κατά της φερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, χαρακτηρίζει τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση «αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτη επεσήμανε ότι «οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ιστορική ευθύνη να συμπορευτούν ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις και στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και συρρίκνωσης της λαϊκής κυριαρχίας».

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός τελικά ενισχύοντας την Αριστερά θα επιβάλει με την ψήφο του τη συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας που θα ξηλώσει τις δανειακές συμβάσεις και θα προβάλει μια στρατηγική εξόδου από την κρίση που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες».

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας: «Και κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για την απάτη με τις μονοεδρικές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook