Στο Ηράκλειο μετέβη ο 16χρονος μαθητής που γρονθοκοπήθηκε από συνομήλικό του στο προαύλιο του σχολείου του στα Χανιά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και με ταχείς ρυθμούς η μητέρα του 16χρονου τον μετέφερε σε οδοντίατρο, ο οποίος επιβεβαίωσε την αιμορραγία και έκρινε απαραίτητη την πανοραμική γνάθου.

Η πανοραμική έδειξε δύο κατάγματα στη γνάθο και ύστερα από συμβουλές των γιατρών του νεαρού, ο 16χρονος μετέβη, σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, στο ΠΑΓΝΗ, με σκοπό την εξέταση από γναθοχειρουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε τις μεσημεριανές ώρες.

Ο γναθοχειρουργός έκρινε πως τα κατάγματα του μαθητή χρήζουν προσοχής, προτείνοντας στον 16χρονο και την οικογένειά του δύο τρόπους θεραπείας. Η μία επιλογή ήταν η χειρουργική επέμβαση με ολική αναισθησία, όπου θα πραγματοποιούταν ανατομική ανάταξη στο κάταγμα και την τοποθέτηση συρματορραφών ή πλακών που θα “ενώσουν” τα κόκκαλα, χειρουργείο το οποίο η οικογένεια έκρινε επεμβατικό και ριψοκίνδυνο λόγω της ολικής αναισθησίας.

Η δεύτερη επιλογή, με την οποία θα προχωρήσει η οικογένεια, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι η διαγναθική ακινητοποίηση με νάρθηκες. Η ακινητοποίηση, δηλαδή, της άνω με την κάτω γνάθο με σιδεράκια και λαστιχάκια που θα κρατούν το στόμα κλειστό. Η ταλαιπωρία του 16χρονου θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα, διάστημα το οποίο έκρινε απαραίτητο ο γιατρός ώστε να επουλωθεί το τραύμα και να “μπουν” τα κόκκαλα στη αρχική θέση τους.

Όπως είναι λογικό, ο 16χρονος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ οι γονείς -δικαίως- είναι φορτισμένοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook