Σε μια θλιβερή τροπή των γεγονότων, ένας άνδρας με το όνομα Rob Mercer ομολόγησε ότι κατασκεύασε μια ιστορία για καρκίνο του παχέος εντέρου σε τελικό στάδιο για να συγκεντρώσει χρήματα για μια προσωπική του προσπάθεια.

Ο στόχος του Mercer ήταν να συμμετάσχει στο διάσημο τουρνουά World Series of Poker του Λας Βέγκας, αλλά το υψηλό κόστος buy-in αποτελούσε οικονομικό εμπόδιο.

Για να ξεπεράσει αυτό το οικονομικό εμπόδιο, ο Mercer κατέφυγε σε ένα ανέντιμο σχέδιο. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου 4ου σταδίου και δημιούργησε μια σελίδα GoFundMe με σκοπό να συγκεντρώσει δωρεές για να χρηματοδοτήσει το ταξίδι του στο Λας Βέγκας για το τουρνουά πόκερ.Unmute

Το τουρνουά διήρκεσε από τις 30 Μαΐου έως τις 18 Ιουλίου του τρέχοντος έτους και ο Mercer κατάφερε να εξαπατήσει την καλή θέληση των καλόκαρδων δωρητών, συγκεντρώνοντας τελικά από 30.000 έως 50.000 δολάρια, ποσό που ξεπέρασε σημαντικά τον αρχικό του στόχο των 10.000 δολαρίων. Τα χρήματα αυτά όχι μόνο κάλυψαν το buy-in, αλλά του εξασφάλισαν και την πολυτέλεια της διαμονής σε σουίτα στο φημισμένο ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Σε μια πράξη μεταμέλειας, ο Mercer εμφανίστηκε τελικά, παραδεχόμενος την απάτη του. Ομολόγησε στην εφημερίδα Las Vegas Review-Journal, λέγοντας: «Είπα ψέματα ότι είχα καρκίνο του παχέος εντέρου. Δεν έχω καρκίνο του παχέος εντέρου. Το χρησιμοποίησα για να καλύψω το buy – in. Αυτό που έκανα ήταν λάθος. Δεν έπρεπε να πω στον κόσμο ότι έχω καρκίνο του παχέος εντέρου».

Ενώ ο Mercer εξέφρασε τη λύπη του για τις πράξεις του και αναγνώρισε τα ψεύδη που διέδωσε, δεν έδειξε όμως καμία πρόθεση να επιστρέψει προσωπικά τα χρήματα στους δωρητές που παραπλάνησε. Σε απάντηση των πράξεών του, το GoFundMe φέρεται να επικοινώνησε με τον Mercer για παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook