Ως «δυνατότητα του Στέφανου Κασσσελάκη να κάνει συνδέσεις» χαρακτήρισε το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Παππάς την νίκη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής. Παράλληλα όσον αφορά τη στήριξη που παρείχε στον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «είναι προφανές ότι οι ψήφοι που πήρα πήγαν στον Στέφανο Κασσελάκη, προέκυψε μία πολιτική συμφωνία, δεν έγινε κάτι κάτω από το τραπέζι».

«Θεωρώ ότι είναι ένας συμπεριληπτικός άνθρωπος και θα αξιοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος. Αναμένουμε τις πρώτες αποφάσεις» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς ρωτήθηκε και για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και είπε ότι «ο Στέφανος έχει μία πολύ καθαρή εντολή για τον μετασχηματισμό σε μία αριστερή προοδευτική παράταξη και κυρίως έχουμε όλοι την περιούσια αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας. Δεν θα ήθελα να φανταστώ εάν είχαμε αποφασίσει αλλιώς, στο συνέδριο του περασμένου χρόνου, το τι θα γινόταν. Είμαστε κατά την διακήρυξη μας κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, αυτό είναι μια τεράστια κατάκτηση, και αυτή θα υπηρετήσουμε. Για να γίνει εφαρμοστέο το αριστερό προοδευτικό πρόγραμμα θες πλειοψηφία, αλλιώς είναι μια πολύ ωραία συλλογή ιδεών».

Όσον αφορα το πρόσωπο του και τις ικανότητές του Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον κόσμο που έγινε γνωστό. Θεωρώ ότι μπορεί να περάσει το πρόγραμμα στη νεολαία».

Ακόμη, ο Νίκος Παππάς παρατήρησε ότι «κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ειπωθήκαν σκληρά πράγματα και πράγματα που θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Να κρατήσουμε το θετικό της μεγάλης συμμετοχής και να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι με αυτή την περιουσία που μας έδωσε ο δημοκρατικός κόσμος και να την αξιοποιήσουμε αυτή τη φορά μ τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στο ερώτημα, τέλος, για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι μπορεί «και να σταθεί και να τον νικήσει. Έχουμε μάθει αν ανησυχούν ή όχι στην αντίπερα όχθη, είναι προφανές ότι υπάρχει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Είναι ένα μήνυμα του δημοκρατικού κόσμου ότι θέλει ανανέωση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφωνίες. Είναι σημαντικό για την προσωπικότητα του Στέφανου ότι σε κάθε βήμα του με τον σύντροφό του, και δεν σημαίνει με αυτό ότι διεκδίκησε ψήφο βάσει του προσανατολισμού του».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook