Σε 78 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μια γυναίκα που νάρκωσε τις δύο κόρες της με ζελεδάκια που περιείχαν μελατονίνη πριν τις σκοτώσει. Η Veronica Youngblood, 38 ετών, συνελήφθη τον Αύγουστο του 2018 αφού πυροβόλησε τις κόρες της Sharon Castro, 15 ετών, και Brooklynn Youngblood, 5 ετών, στο διαμέρισμά τους στο McLean της Βιρτζίνια.

Πριν καταδικαστεί την Παρασκευή, η Youngblood μίλησε για περισσότερα από 30 λεπτά για τις κόρες της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να τις μεγαλώσει. «Ήμουν καλή μητέρα, αλλά κάτι συνέβη, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Κάτι έσκασε στο μυαλό μου» υποστήριξε. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Youngblood δήλωσε αθώα για λόγους παραφροσύνης, αλλά η ένσταση της απορρίφθηκε.

Οι δικαστές δεν πίστεψαν ότι η «ψυχική ασθένεια» έπαιξε ρόλο στην απόφαση της Youngblood να δώσει στα παιδιά της ζελεδάκια με μελατονίνη, για να κοιμηθούν προτού τα πυροβολήσει. Οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει οι δύο ποινές για φόνο να εκτελούνται ταυτόχρονα αντί για διαδοχικές, γεγονός που θα μείωνε την ποινή από 78 χρόνια σε 42 χρόνια.

Ο δικαστής Bellows είπε κατά την καταδίκη: «Οι μητέρες και οι πατέρες έχουν πολλές ευθύνες, αλλά καμία δεν είναι πιο σοβαρή από το να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή. Τραγικά, η μητέρα τους έγινε το όργανο του θανάτου τους».

Η εισαγγελέας Kelsey Gill είπε ότι οι δολοφονίες ήταν σκόπιμες και ότι η Youngblood αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε μια εβδομάδα πριν.

Ο Gill είπε στο δικαστήριο: «Πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να περιγράψουν την εξαχρείωση με την οποία η κα Youngblood σχεδίασε και πραγματοποίησε την εκτέλεση των παιδιών της».

Η δημόσια συνήγορος Dawn Butorac σημείωσε ότι αναμένει η Youngblood να ασκήσει έφεση.

Η εκδίκηση για το διαζύγιο

Ο εισαγγελέας της Κοινοπολιτείας της κομητείας Fairfax Steve Descano, το γραφείο του οποίου άσκησε δίωξη στην υπόθεση, αναφέρει σε δήλωση μετά την ακρόαση της ποινής: «Δεν υπάρχει αποτέλεσμα που να μπορεί να επιστρέψει σε αυτά τα παιδιά τις ζωές που τους αφαιρέθηκαν, αλλά η σημερινή ποινή αποτελεί μέτρο δικαιοσύνη για την οικογένειά τους».

Σύμφωνα με την The Washington Post , η Youngblood σκότωσε τα παιδιά της ως εκδίκηση για τα σχέδια του πρώην συζύγου της να μετακομίσει με τον μικρότερο τους, το Μπρούκλιν. Είχε παντρευτεί τον σύζυγό της το 2009.

Η μεγαλύτερη κόρη κατάφερε να τηλεφωνήσει στο 911 και να πει ότι είχε πυροβοληθεί από τη μητέρα της. Οι ένορκοι άκουσαν μια ηχογράφηση αυτής της κλήσης κατά τη διάρκεια της δίκης των δύο εβδομάδων της Youngblood και οι ένορκοι κατέληξαν να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη λόγω του πόσο τραυματική ήταν η κλήση.

Καθώς η έφηβη κόρη της βρισκόταν ένα βήμα πριν από τον θάνατό της, η Βερόνικα τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της, Ρον Γιάνγκμπλοντ, για να του πει ότι τον μισούσε και ότι είχε πυροβολήσει τα παιδιά. Είπε στους ντετέκτιβ ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει έπειτα από μια παρατεταμένη διαμάχη για την επιμέλεια.

Η Μπρούκλιν είχε πεθάνει από πυροβολισμό στο κεφάλι επί τόπου, ενώ η Σάρον πυροβολήθηκε μία φορά στην πλάτη και μία στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο.

Η Youngblood μεγάλωσε στη φτώχεια στην Αργεντινή, κακοποιήθηκε σωματικά και σεξουαλικά ως παιδί από μέλη της οικογένειας, γέννησε τη Sharon όταν ήταν 16 ετών και αναγκάστηκε να καταφύγει στη σεξουαλική δουλειά ως έφηβη για να συντηρήσει την κόρη της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook