Μια Πολωνή, η οποία κατηγορήθηκε ότι διεκδίκησε από τον τραπεζίτη εραστή της κληρονομιά 4 εκατομμυρίων λιρών, πέθανε από κοκτέιλ ναρκωτικών. Η πρώην ιδιοκτήτρια του νυχτερινού κέντρου Magdalena Zalinska βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, από φίλους. Σύμφωνα με την έρευνα η γυναίκα είχε ιστορικό στην κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης.

Η 46χρονη Ζαλίνσκα, είχε εμπλακεί σε μια σκληρή δικαστική διαμάχη με την οικογένεια του εκλιπόντος πρώην εραστή της Ντάνι Τρούελ. Η Πολωνή κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να διεκδικήσει έως και 4 εκατομμύρια λίρες από μια κληρονομιά 18 εκατομμυρίων λιρών που άφησε αφού πέθανε σε ηλικία 55 ετών το 2019, μεταδίδει η TheSun.

Ο πρώην εραστής υπέφερε από μία σοβαρή νόσο που του είχε δημιουργήσει κινητικά προβλήματα και σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο Truell έχτισε μια περιουσία 18 εκατομμυρίων λιρών από την Goldman Sachs προτού γίνει το πιο ακριβοπληρωμένο αφεντικό φιλανθρωπικού ιδρύματος της Βρετανίας, περνώντας 12 χρόνια ως επικεφαλής επενδύσεων στην Wellcome Trust.

Ο αδερφός του Έντι, 61 ετών, είχε μηνύσει την Ζελίνσκα, κατηγορώντας την ότι άσκησε «αδικαιολόγητη επιρροή» στον Ντάνι, ενώ οι δικηγόροι του την αποκαλούσαν «call girl». Ισχυρίστηκε επίσης ότι χρησιμοποίησε την επιχείρησή της, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ως βιτρίνα για να αποσπά χρήματα από τον πολυεκατομμυριούχο εραστή της. Ο πλούσιος φίλος της, της έδωσε επίσης 2 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά και 1,3 εκατομμύρια λίρες από τον τραπεζικό του λογαριασμό επτά χρόνια πριν πεθάνει, ενώ διεκδίκησε και ένα ακίνητο.

Η διαθήκη του Truell περιέγραφε την Zalinska ως «συνεργάτη και προστατευόμενή του». Είχε χωρίσει την επί 16 χρόνια σύζυγό του, Ναόμι το 2011, ένα χρόνο πριν διαγνωστεί με τη σοβαρή νόσο. Από την πλευρά της, η Ζαλίνσκα αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον της και επέμεινε ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν γνήσια και στοργική.

Μια πρώτη δικαστική διαμάχη τον Φεβρουάριο είχε διάρκεια δύο εβδομάδων και η υπόθεση θα έφτανε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου το επόμενο έτος. Ωστόσο, η Ζαλίνσκα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Clapham, στο νότιο Λονδίνο, στις 11 Μαρτίου. Στο τελευταίο δικαστήριο στο Inner West London παρευρέθηκαν η έφηβη κόρη της Αλεξάντρα και ο δικηγόρος της, ανέφερε η Mail. Η γιατρός της Zalinska Nita Bass είπε στην ακρόαση πώς η ασθενής της υποβλήθηκε σε θεραπεία για εθισμό στην κοκαΐνη και την αμφεταμίνη και είχε επίσης 20ετές ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών και αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ακούστηκε πως η Ζαλίνσκα, έπινε ένα λίτρο βότκα κάθε μέρα, και πως της είχε συνταγογραφηθεί μια σειρά αντικαταθλιπτικών λόγω άγχους εν μέσω της συνεχιζόμενης δικαστικής μάχης. Ο νοσοκόμος James Kwon είπε πως πήγε στο σπίτι της γυναίκας μαζί με αστυνομικούς μετά από ανησυχίες που τέθηκαν από τους φίλους της. Είπε επίσης στον ιατροδικαστή Dr Russell Caller πώς η Zalinska είχε μιλήσει για σκέψεις αυτοκτονίας και ζήτησε περισσότερα αντικαταθλιπτικά. Η νεκροψία στο νοσοκομείο St George’s στο Tooting, στο νότιο Λονδίνο, διαπίστωσε ότι είχε υψηλά επίπεδα κοκαΐνης και μεθαδόνης στον οργανισμό της.

Ο Δρ Russell Caller κατέγραψε τον θάνατό της ως σχετιζόμενο με ναρκωτικά, λέγοντας στην κόρη της κυρίας Zalinska: «Έχεις τη συμπάθειά μου για όσα πέρασες».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook