Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο  Άγιος Γεώργιος», ανακοινώνει ότι   η  ασφαλής μεταφορά του γενετικού υλικού και των σχετικών αρχείων από την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης με διακριτικό τίτλο «Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή  Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έχει ολοκληρωθεί.

Το γενετικό υλικό  και τα  σχετικά  αρχεία φυλάσσονται σε ασφαλές περιβάλλον σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο  Άγιος Γεώργιος».

Το Νοσοκομείο  έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με ειδικό εμβρυολόγο για το σκοπό αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν αποθηκευμένο γενετικό υλικό στην Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης με διακριτικό τίτλο «Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας», μπορούν να επικοινωνούν με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στο e-mail: [email protected].

Για την ασφαλή επικοινωνία και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάπτουν στο πρώτο e-mail αντίγραφο διαβατηρίου ή ταυτότητας και να δηλώνουν υπεύθυνα ότι είναι οι κάτοχοι και αποκλειστικοί χρήστες του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή  Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής θα απαντά εγγράφως στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων και θα δίδονται οι σχετικές οδηγίες.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά των δυο υπεύθυνων ιατρών της Μονάδας οι οποίοι προφυλακίστηκαν για κακουργήματα που αφορούν μεταξύ άλλων σε εμπορία ανθρώπων, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής κ.α. ανεστάλη η λειτουργία της Μονάδας και με απόφαση της Εθνικής Αρχής το γενετικό υλικό που υπήρχε στην τράπεζα κρυοσυντήρησης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook