Tα Χανιά αντιμετώπισαν την Κοζάνη εκτός έδρας για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, λίγες ημέρες μετά το μεγάλο «διπλό» επί του Ιωνικού για την πρεμιέρα της Super League 2.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καλογεράκης, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, Νίκολιτς, Σέχου, Μαζουλουξής και Κατσούρρι, αμυντικό χαφ ήταν ο Τσερνομάζ, μπροστά του Τσέλιος και Εντγκαρ, οι Κόλα και Ελευθεριάδης βρέθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Βουό στην κορυφή της επίθεσης.

Η Κοζάνη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με τα Χανιά να δείχνουν ότι χρειάζονταν χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά, αφού στο 10’ ο Ποζατζίδης βρέθηκε μόνος με τον Καλογεράκη όμως αστόχησε, ενώ στο 11’ η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι των Χανίων μετά από προσπάθεια του Καλλέργη. Στο 23’ η Κοζάνη κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Καλογεράκη στον Ποζατζίδη, και με την βοήθεια της τύχης άνοιξαν το σκορ.

Ο Καλλέργης εκτέλεσε το πέναλτι, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Μπράγκα την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0, πετυχαίνοντας αυτογκόλ. Τα Χανιά προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με το Νίκολιτς να κάνει τη σέντρα και τον Ελευθεριάδη να παίρνει την κεφαλιά ένα λεπτό μετά το 1-0, όμως ο Καραγκιόζης απέκρουσε και κράτησε το «μηδέν». Στο 33’ η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη σκόραρε με τον Έντγκαρ Μπράγκα αλλά ο Μαζουλουξής ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Ταουσιάνης πέρασε τους Μπάτζιο, Λεμονή και Σερβολάκη, σε μία προσπάθεια να τονώσει την ενδεκάδα και να κυνηγήσει, αρχικά, το γκολ της ισοφάρισης. Τα Χανιά εμφανίστηκαν εμφανώς βελτιωμένα στην «επανάληψη» και είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να συνεχίσουν από εκεί που το… άφησαν. Στο 55’ ο Κόλα έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραγκιόζη.

Στο 66’ τα Χανιά είχαν δοκάρι με τον Μιούλερ που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι ενώ στο 72’ ο Καραγκιόζης πραγματοποίησε μία ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Τσέλιου. Το γκολ που η Κρητική ομάδα έψαχνε τόσο πολύ ήρθε στο 73’, όταν ο Μπάτζιος ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ. Λίγο αργότερα μάλιστα, τα Χανιά έφτασαν μοναδική ευκαιρία για να κάνουν την ανατροπή, με τον Καραγκιόζη να λέει δύσκολα «όχι» στον Βουό.

Τα Χανιά έδειξαν χαρακτήρα και στο 87’ πέτυχαν το γκολ της ανατροπής και της πρόκρισης, με τον Τσέλιο να σκοράρει μετά από σέντρα του Κόλα και να δίνουν ραντεβού με τον ΟΦΗ που περιμένει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κοζάνη – Χανιά 1-2

Κύπελλο Ελλάδας: 4η φάση
Γήπεδο: ΔΑΚ Κοζάνης
Διαιτητής: Ζήρδας (Δράμας)
Βοηθοί: Αναστασιάδης (Σερρών) 4ος διαιτητής: Τικόζογλου (Μακεδονίας)
Σκόρερ: 23’ Έντγκαρ αυτ. – 73’ Μπάτζιος, 87’ Τσέλιος
Οι συνθέσεις:

Κοζάνη (Αγγελος Διγκόζης): Καραγκιόζης, Πάνος, Κούφας, Ιτσιος, Κοροβέσης, Αναστασόπουλος, Νάτσος, Καλλέργης (68’ Τάτσης), Αποστολίδης (56’ Ελ Ιντρίσι), Γραμμένος (80’ Σιατραβάνης), Ποζατζίδης (68’ Κανούλας)

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς(46’ Σερβιλάκης), Κατσούρρι (71’ Μάναλης), Σέχου (46’Μπάτζιος), Μαζουλουξής, Τσορνομάζ, Τσέλιος , Εντγκαρ (46’ Λεμονής), Κόλα, Ελευθεριάδης (66’ Μιούλερ), Βουό

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook