-Τελευταία ενημέρωση: 09:37-

Μετά από τρεις αναβολές που προκάλεσαν την έντονη αγανάκτηση των εμπλεκομένων από την πλευρά υποστήριξης της κατηγορίας, σήμερα προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η δίκη για τον καθηγητή και ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Χανιά ο οποίος στην πρώτη δίκη το 2020 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών του.

Μάλιστα σήμερα, για πρώτη φορά μετά την πρώτη δίκη το 2020, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο και κάθισε στο εδώλιο, ενώ από το ακροατήριο ακούστηκαν φωνές αποδοκιμασίας.

Η πλευρά του πρώην καθηγητή ζήτησε αναβολή της δίκης για τέταρτη φορά. Η πρόεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε ωστόσο, ότι πριν από μερικούς μήνες πήρε αναστολή της ποινής του καθώς οι δικαστές θεώρησαν ότι η υγεία του είναι σε κρίσιμη κατάσταση. “Ωστόσο αφού μπορεί και μετακινείται φαίνεται πως είναι καλά”, επεσήμανε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο ίδιος επέμεινε να δοθεί αναβολή μέχρι να νιώσει καλύτερα. Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα και να διακοπεί η δίκη καθώς ο 61χρονος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο.

Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του πρώην καθηγητή για αναβολή και αποφάσισε τη διακοπή της δίκης που θα συνεχιστεί στις 20 Οκτωβρίου.

Ο 61χρονος πλέον πρώην καθηγητής μετά την καταδίκη του είχε οδηγηθεί στην φυλακή, αλλά  τον Νοέμβριο του 2022, ο 61χρονος πλέον καταδικασμένος αποφυλακίστηκε  μετά την απόφαση του Εφετείου Κρήτης το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα του δικηγόρου του για αναστολή της ποινής επικαλούμενος ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το γεγονός ότι ο καταδικασμένος πρωτόδικα για ασέλγεια κυκλοφορεί ελεύθερος είχε προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση των οικείων των κοριτσιών και των δικηγόρων υπεράσπισης της κατηγορίας ειδικά εάν ληφθεί υπόψη πως η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό μέχρι τώρα έχει αναβληθεί τρεις φορές καθώς ο κατηγορούμενος μέσω δικηγόρου κάθε φορά ζητά αναβολή επικαλούμενος λόγους υγείας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα ρεπορτάζ για την υπόθεση

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook