Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας, η ΑΜΚΕ Α.ΞΕ.Π.Τ.  ένωσε τις δυνάμεις της με τη Durex σε μία ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη «Συναίνεση». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου στο Ηράκλειο Κρήτης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και αποτέλεσε μια σημαντική συμβολή στον εορτασμό της ξεχωριστής αυτής ημέρας.   

Πρωταρχικός στόχος της ημερίδας “Συναίνεση” ήταν η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σεξουαλική υγεία και η ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου της σεξουαλικής αγωγής στη ζωή των παιδιών και νέων ενηλίκων. Η εκπαίδευση στον τομέα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ατόμων από επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, καθώς και για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης, της παρενόχλησης και της έμφυλης βίας.

Υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου κ. Ρένας Τσάκας, η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30, σε μια γεμάτη αίθουσα. Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο κ. Βαμβακάς Λάμπρος, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Δημόσιας Υγείας και  Πρόεδρος της Περιφερειακής  Επιτροπής Ισότητας Φύλων ΠΕΠΙΣ Κρήτης υπογραμμίζοντας την ιστορική σημασία της εκδήλωσης για το Ηράκλειο και την Περιφέρεια Κρήτης εν γένει. Η κ. Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, τόνισε το δικαίωμα στην εκπαίδευση και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, καλώντας την πολιτεία να εξοπλίσει τους νέους με τις απαραίτητες γνώσεις για την ψυχική και σωματική ευεξία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε με έναν σύντομο χαιρετισμό  και  η κυρία Παπαδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.

Η Δρ. Μαργαρίτα Γερούκη, τόνισε την επείγουσα ανάγκη για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη σεξουαλική αγωγή, υποστηριζόμενη από αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία από τα ελληνικά σχολεία. Ο Δρ. Γεώργιος Νάκος, Α/Α (ΥΓ) ψυχολόγος στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μοιράστηκε στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με το διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας και της εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Η κ. Έλενα Σκαρπίδου, με τη σειρά της, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του τομέα εκπαίδευσης του Πολύχρωμου Σχολείου, διερεύνησε την καλλιέργεια δεξιοτήτων σύνδεσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ η κ. Νιόβη Μιχαλοπούλου, κλινική ψυχολόγος, τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των ενηλίκων σε ανοιχτές συζητήσεις με τα παιδιά σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Εξέχουσα στιγμή στην Ημερίδα «Συναίνεση» είχε η παρουσίαση του ολοκληρωμένου και πολύπλευρου εκπαιδευτικού προγράμματος “Learn how to DU!” – πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης – της Durex, που στόχο έχει να φτάσει και να εκπαιδεύσει όλους τους μαθητές σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος. Η κ. Κατερίνα Τζίνου, Brand Manager του Durex, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής για μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου, το οποίο αναπτύχθηκε από την επιστημονική ομάδα του Δρ. Θάνου Ασκητή.

* Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την Ημερίδα «ΣυΝΑΙνεση»  πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο https://fb.me/e/6lWVUXJjK

** Για πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Learn How to DU” μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Δημήτρη Μακρή, aea Relate, T: 2107418932, e-mail: [email protected].

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook