Διέκοψε για τον Οκτώβρη η εκδίκαση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων της υπόθεσης για παράνομες μεταγγίσεις στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά που εδώ και πολλούς μήνες έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αστυνομικών και δικαστικών ερευνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, φέρεται να πραγματοποιήθηκαν παράνομες μεταγγίσεις αίματος σε φιλοξενούμενους εντός της συγκεκριμένης δομής, από τον Ιανουάριο του 2018 έως και το 2020, με σκοπό το παράνομο όφελος, από συνταξιούχο γιατρό.

Στην υπόθεση πέντε είναι οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτήτριας της δομής, γιατρών και προσωπικού του Νοσοκομείου.

Δίκη για παράνομες μεταγγίσεις αίματος: Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται

Πιο αναλυτικά, ο ένας κατηγορούμενος (συνταξιούχος) γιατρός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της:

  • Παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση
  • Αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος κατ’ εξακολούθηση
  • Έκθεσης κατά συρροή, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση

Η δεύτερη γιατρός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της

Συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση από κοινού
Ηθικής αυτουργίας σε αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος κατ’ εξακολούθηση και
Ηθικής αυτουργίας σε έκθεση, κατά συρροή, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση.

Το κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνει δύο περιόδους, την πρώτη που ο γιατρός υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Χανίων και τη δεύτερη, που αν και συνταξιούχος, συνέχιζε να παραλαμβάνει μονάδες αίματος με σφραγίδα άλλης γιατρού.

Δύο ακόμα άτομα, που εργάζονται στο Νοσοκομείο, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου έχει παραπέμψει την υπόθεση στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της 7ης ΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικούς μήνες δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση των υπόλοιπων πλημμελημάτων της πολύκροτης υπόθεση μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για τα κακουργήματα ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για την εκδίκαση των κακουργημάτων που φέρεται να τελέστηκαν στην ιατρική μονάδα φρόντιδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook