Ονομάζεται Minds of Modern Mathematics και επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν τα μαθηματικά κυριολεκτικά στα δάχτυλα. Η νέα εφαρμογή με... vintage αέρα του αμερικανικού κολοσσού IBM, προσφέρει στους λάτρεις των μαθηματικών τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τα ίχνη των αριθμών επί μια ολόκληρη χιλιετία.

To παιχνίδι των αριθμών

Σχεδιασμένη σε μορφή infographic που θυμίζει «ψηφιδωτό» πολύτιμων πληροφοριών, η εφαρμογή για το iPad συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο προσφέροντας σε μαθητές και δασκάλους ένα ευχάριστο ταξίδι μέσα από μαθηματικές εφαρμογές που βοήθησαν στην εξέλιξη των τεχνών, των επιστημών, της μουσικής και της αρχιτεκτονικής.

Συγκεκριμένα, η διαδραστική εφαρμογή φιλοξενεί γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία των μαθηματικών από το 1000 μ.Χ. μέχρι το 1960 μ.Χ και είχαν παρουσιαστεί το 1964 στην παγκόσμια έκθεση μαθηματικών «Mathematica: A World of Numbers… and Beyond», την αρχική ιδέα για την οποία είχαν οι υπεύθυνοι της IBM.

Οι χρήστες του app μπορούν να διαβάσουν περισσότερες από 500 βιογραφίες σημαντικών στον χώρο των μαθηματικών προσώπων, να ενημερωθούν γύρω από στιγμές «ορόσημα», να δουν φωτογραφίες και πίνακες με στοιχεία της ιστορικής έκθεσης.

tovima.gr