Στις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και οι πολίτες θα πληρώσουν, με τα έως τώρα δεδομένα περί το 1,5 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς καυσίμων. Το επίδομα θέρμανσης παραμένει στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, από 100 έως 800 ευρώ, αλλά με βελτιωμένα κριτήρια για τις οικογένειες που μπορούν να δουν αύξηση του εισοδηματικού ορίου έως και 2.000 ανά παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος, «κόβεται» το διπλό μπόνους σε όσους πέρσι, λόγω ενεργειακής κρίσης, εγκατέλειψαν το φυσικό αέριο, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει επακριβώς με το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η τιμή διάθεσης θα καθορίσει εάν θα υπάρξει ή όχι κυβερνητική παρέμβαση.

Τα καύσιμα που επιδοτούνται είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και το pellet. Για όσους δικαιούχους έπαψαν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και στράφηκαν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης, τα ποσά του επιδόματος δεν θα διπλασιάζονται, όπως γινόταν πέρυσι.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook