Τη ριζική διαφοροποίησή τους από την απόφαση του Γιάννη Δημαρά να συστρατευθεί με τον Πάνο Καμμένο εκφράζουν τα περισσότερα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος "Άρμα Πολιτών". Με μία ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους, τα μέλη της Γραμματείας τονίζουν πως ο κ. Δημαράς πήρε μαζί του προς τον Καμμένο "το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα..." προαναγγέλλοντας στην ουσία την απόφασή τους για απόσχιση από το κόμμα, την οποία θα ανακοινώσουν επίσημα αύριο Τετάρτη. Μεταξύ των διαφωνούντων είναι οι εκλεγμένοι με το Άρμα Πολιτών περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Στάθης Παναγούλης (αδελφός του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη) και Νάσος Αθανασίου (δημοσιογράφος) καθώς και ο υπεύθυνος της Νεολαίας του κόμματος.      

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

Καταδικάζουμε την απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, με την οποία θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο.
Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του, το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, η Νεολαία και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των μελών του κόμματος στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ανακοινώσουν αύριο την απόφασή τους. Η κατεύθυνση της οποίας βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών, καθώς και στις πρόσφατες αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, τις οποίες παρέκαμψε και αγνόησε ο κ. Δημαράς. 
Εξάλλου στις 28/3/2012 υπήρξε σχετική ανακοίνωση του κόμματος που αναφερόταν ρητά η απόφαση για συγκρότηση Αντιμνημονιακού Μετώπου προοδευτικής κατεύθυνσης για να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της κρίσης στην οποία την βύθισε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι απορρίπτεται κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
Το Άρμα Πολιτών το δημιουργήσαμε για να έχει ο λαός μας ζωή με ιδανικά και όχι επιβίωση με δανεικά, και δεν συμπράττουμε στην διάσωση πρώην βουλευτών της ΝΔ που διεκδικούν με νεοφιλελεύθερο ‘’αντιμνημονιακό’’ μανδύα να διασώσουν την δική τους ‘’πατρίδα’’ χωρίς να διασώζουν την Ελλάδα και το λαό.

Για το γνήσιο της ανακοίνωσης:
Παναγούλης Στάθης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών, 
Αθανασίου Νάσος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Άρμα Πολιτών
Τασιόπουλος Σταύρος, υπεύθυνος Νεολαίας
Χαλαζιάς Αλέξης, μέλος πολιτικής γραμματείας
Κοντονάσιος Σωτήρης, μέλος πολιτικής γραμματείας
Σιδηρόπουλος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας
Καραχάλιος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας
Ζαβιτσάνος Σπύρος,μέλος πολιτικής γραμματείας
Γεννιά Γεωργία, μέλος πολιτικής γραμματείας
Διομήδης Στάθης, μέλος πολιτικής γραμματείας