Την ανάγκη να μειωθεί το έλλειμμα, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, λέγοντας ότι τα νέα μέτρα θα είναι «η μεγάλη απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές».

Αναφερόμενος στους μισθούς και τις συντάξεις, ο κ. Σαχινίδης σημείωσε πως «κανένας δεν μπορεί να δώσει καμία δέσμευση, αλλά γιατί πραγματικά εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε και πρέπει να επιμείνουμε είναι ότι η χώρα μας θα πρέπει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

«Αν η χώρα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του προγράμματος, τότε "ναι", η χώρα δεν έχει καμία υποχρέωση να προχωρήσει σε άλλες περικοπές που θα οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τους μισθωτούς», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών που πληρώνουν πολλά χρήματα για δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, αλλά δεν έχει ικανοποιημένους πολίτες, λέγοντας πως θα πρέπει να επαναξιολογηθούν δομές και υπηρεσίες, καθώς «ορισμένες δεν έπρεπε να υπάρχουν».