Πιάνω ένα \”κλίμα\” σε κάποιους φίλους και γνωστούς για τον Άκη. Είτε στη λογική της Αριστεράς ότι \”είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος, το άλλοθι του συστήματος\” είτε σε μία κάπως ανθρωπιστική βάση στο στιλ \”μα τώρα τραβάνε έναν άνθρωπο 73 χρονών στον Κορυδαλλό, δεν θα αντέξει\”…

Τα ακούω αυτά και εξοργίζομαι!

Έστω ότι ο Άκης είναι ένα άλλοθι προκειμένου το σύστημα να \”αυτοεξυγιανθεί\”. Τί πρέπει, δηλαδή, να πούμε; Ότι επειδή κανονικά την τύχη του θα πρέπει να την έχουν πολλοί ακόμη από τους κατά καιρούς τριακόσιους της Βουλής, δεν θα πρέπει ο Τσοχατζόπουλος με τη διαπιστωμένη μίζα των 25 εκατ. δολαρίων – και νά\’ ταν μόνο αυτή…- τα παλάτια, τα Four Seasons και όλα τα συναφή, να πληρώσει για τις πράξεις του, εφόσον έτσι κρίνει η Δικαιοσύνη; Ή, μήπως, πρέπει να συλληφθούν όλοι οι πολιτικοί της χώρας, απλώς για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να επικρατήσει η λογική \”κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά\”;

Πάμε στο ανθρωπιστικό του πράγματος, τώρα… Και τί έγινε που ο Άκης κλείνει σε τρεις μήνες τα 73 του; Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν υπουργός, ήταν και υποψήφιος πρωθυπουργός και αποτραβήχθηκε μόλις το 2009 από τον πολιτικό στίβο, αφού το κλίμα είχε βαρύνει για αυτόν στην κοινωνία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένας πολιτικός άνδρας που ό, τι έπραξε, το έπραξε συνειδητά και ακόμη και χτες στον ανακριτή έδειχνε πως δεν πίστευε ότι μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη στην περίπτωσή του.

Θα έλεγα ότι ο Άκης προκαλεί ακόμη! Προκαλεί μια ολόκληρη κοινωνία που έχει υποστεί τα πάνδεινα έως τώρα – και ποιος ξέρει τί άλλο την περιμένει – υποστηρίζοντας λ.χ. ότι είναι σύμπτωση η διαδρομή του \”μαύρου χρήματος\” στις off shore του εξαδέλφου ή ότι ήταν λάθος το έμβασμα που βρέθηκε από το …πουθενά στο λογαριασμό της συζύγου του και εκείνη το εισέπραξε …απνευστί!

Φυσικά και δεν θέλω να πάθει κάτι ο άνθρωπος και αναγνωρίζω ότι το στρες είναι μεγάλο για τον ίδιο όλη αυτή η ιστορία, όσο κι αν το παίζει άνετος. Ωστόσο, τί άλλο να γίνει στην περίπτωση του Τσοχατζόπουλου; Αφήστε, λοιπόν, και οι μεν και οι δε – και όποιοι άλλοι έχετε αναστολές – και σταθείτε στο ότι, επιτέλους, φαίνεται σε αυτήν τη ρημαδοχώρα να αποδίδονται, επιτέλους, (κάποια από) τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!

Έστω κι αν χρειάστηκε το Ελλαδιστάν να κυβερνηθεί από την Τρόικα για να δούμε κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο…

Σωτήρης Χιωτάκης
Δ/ντής Σύνταξης protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook