Ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού επιβεβαιώνεται εκ νέου, αυτήν τη φορά με τη δημοσκόπηση της VPRC, που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα και η οποία καταγράφει ένα πολιτικό τοπίο πρωτοφανούς ρευστότητας.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, που αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 22% και εμφανίζει μικρή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαρτίου.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ελαφρά ανεβασμένο, καταγράφοντας όμως για μια ακόμη φορά ιστορικά χαμηλά και ποσοστό 14,5%.

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, που επιβεβαιώνει τη δυναμική που εκφράζει στην ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11,5%, διατηρώντας υψηλά τα ποσοστά του, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη καταγράφει ποσοστό 10%, εξαιρετικά υψηλό, παρά την εκλογική πίεση που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζουν να  καταγράφουν υψηλά ποσοστά, 9%, ενώ το Άρμα Πολιτών που συνεργάζεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, φτάνει το 1,5%. Η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή φτάνει το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 5%, ενώ το ΛΑΟΣ φαίνεται να μπαίνει τελικά στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουν να παλεύουν για την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται πολύ χαμηλά στο 1,5%.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφει ποσοστό 1% και το «άλλο κόμμα» 3,5%.

Το 3,5% των ψηφοφόρων δηλώνει πως θα ψηφίσει ένα άλλο κόμμα, ενώ το 24,1% δηλώνει πως θα απέχει ή θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook