Αλλαγές προκύπτουν στα δρομολόγια μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας, τα οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μέσα στις ερχόμενες ημέρες εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης σε Ισραήλ και Γάζα

Μερικές από αυτές ευνοούν τα Ελληνικά νησιά καθώς οι εταιρίες ανακατευθύνουν τα πλοία τους στα ασφαλή νερά της χώρας μας, επιδιώκοντας να αποφύγουν τις προσεγγίσεις στο Ισραήλ, ενώ άλλες αφορούν την ακύρωση ολόκληρων των δρομολογίων που είχαν προγραμματιστεί και περιλάμβαναν προσεγγίσεις, μεταξύ άλλων, και στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στα δρομολόγια κρουαζιέρας που αφορούν την Ελλάδα είναι…

  • Το δρομολόγιο του Oceania Sirena της 14ης Οκτωβρίου από την Αθήνα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, είχε προγραμματιστεί για ένα τριήμερο στο Ισραήλ – δύο ημέρες στη Χάιφα και μία στο Ασντόντ – όμως το πλοίο θα “μεταφέρει” τις ημέρες αυτές στη Σαντορίνη, το Ηράκλειο και τη Μύκονο.
  • Η MSC Cruises ακύρωσε κρουαζιέρα του MSC Musica στο λιμάνι της Χάιφα την Πέμπτη (12 Οκτωβρίου). Οι κρουαζιέρες στη Χάιφα θα αντικατασταθούν στις 19 και 26 Οκτωβρίου από τη Ρόδο και στις 2 Νοεμβρίου από το Μαρμαρίς της Τουρκίας. Κρουαζιέρα του MSC Sinfonia που προγραμματίζεται στις 16 Οκτωβρίου θα αντικατασταθεί με την Αλικαρνασσό. Η MSC Cruises δήλωσε: «Η ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας και σε μια εξελισσόμενη κατάσταση όπως αυτή θα τροποποιήσουμε τα δρομολόγιά μας ανάλογα με τις ανάγκες»
  • Η Royal Caribbean International ακύρωσε τις κρουαζιέρες του Rhapsody of the Seas. Ειδικότερα, ακύρωσε το τετραήμερο δρομολόγιο από τις 9 Οκτωβρίου το οποίο περιλάμβανε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και άλλο ένα πενταήμερο από τις 13 Οκτωβρίου στα Ελληνικά νησιά, καθώς και τα δύο θα αναχωρούσαν από τη Χάιφα.
  • Το Odyssey of the Seas αντικαθιστά τις προσεγγίσεις του στη Χάιφα στην κρουαζιέρα «Holy Lands» με την Κρήτη, τη Ρόδο και το Μπόντρουμ. Τα δρομολόγια που επηρεάζονται, τα οποία αναχωρούν  από τη Ρώμη, περιλαμβάνουν κρουαζιέρα δεκατριών ημερών από τις 2 Οκτωβρίου και άλλη μία δώδεκα ημερών από τις 15 Οκτωβρίου.
  • Η Celebrity Apex αντικαθιστά το Ισραήλ και την Αίγυπτο στο δρομολόγιο 10 ημερών του με αναχώρηση στις 6 και 16 Οκτωβρίου, με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ρόδο και το Μπόντρουμ
  • Όπως ενημερώνει η TUI Cruises, κατόπιν αιτήματος, το δρομολόγιο του τρέχοντος ταξιδιού «Ανατολική Μεσόγειος με Κύπρο» του Mein Schiff 5 έχει προσαρμοστεί. Οι διαδρομές από τη Χάιφα και την Ασντόντ που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 και 12 Οκτωβρίου ακυρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από το Mαρμαρίς στην Τουρκία και τη Σαντορίνη. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για την αναχώρηση στις 22 Οκτωβρίου. 
  • Η Celestyal αναφέρει αναστέλλει προσωρινά τις προσεγγίσεις της στο Ισραήλ με την κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι», μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2023, ενώ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για όλες τις κρουαζιέρες της που αναχωρούν μετά από αυτή την ημερομηνία.  Η αλλαγή ισχύει για τις παρακάτω κρουαζιέρες: Την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Τρεις ‘Ηπειροι» με αναχωρήσεις στις 21 και 28 Οκτωβρίου, όπως και στις 4, 11, 18 και 25 Νοεμβρίου 2023.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook