Παρουσιάστηκαν  την Πέμπτη 12/10  στο δημαρχείο Κισάμου, από το Λιμενικό Ταμείο νομού Χανίων οι ολοκληρωμένες – επικαιροποιημενες προτάσεις της χωροταξικής οργάνωσης (master plan) του λιμένα Καβονησιου Κισαμου , καθώς  και  τα σχέδια της νέας προβλήτας στην περιοχή   του παλιού  Τελωνείου Κισαμου.

Στην παρουσίαση από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Βιριράκη, παρέστησαν ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης, επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ.α.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βιριράκης η τελική πρόταση για το Καβονησι  περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο σύγχρονο λιμάνι που θα περιλαμβάνει ακτοπλοΐα, ημερόπλοια, μαρίνα, καρνάγιο, προβλήτα για κρουαζιερόπλοια, υδατοδρομιο ,χώρους στάθμευσης και νέα κτίρια για τους επιβάτες και άλλες χρήσεις.

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του σπουδαίου αυτού αναπτυξιακού έργου του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων, είναι περίπου μια δεκαετία και στόχος είναι  να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες  ιδίως οι περιβαλλοντολογικές και να εξευρεθούν τα 22 περίπου εκατομμύρια  ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίησή του.

Το δεδομένο είναι πως όταν ολοκληρωθεί το λιμάνι, θα αποτελέσει μια πραγματική «πύλη» σύνδεσης της Κισάμου και επομένως της δυτικής Κρήτης με την Πελοπόννησο, ενώ το υδατοδρόμιο για υδροπλάνα, οι προβλήτες για κρουαζιερόπλοια και η μαρίνα για σκάφη αναψυχής θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook