(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δεύτερος γύρος εκλογών σήμερα σε 84 δήμους και 6 περιφέρειες πανελλαδικά που δεν εξέλεξαν δήμαρχο και περιφερειάρχη από την πρώτη Κυριακή.

Στην Κρήτη μόλις τρεις δήμοι ξαναμπαίνουν στη μάχη της εκλογής σήμερα, ο δήμος Χερσονήσου στον νομό Ηρακλείου και οι δήμοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας στον νομό Λασιθίου.

Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά από το πρωί και στους τρεις δήμους με τους πολίτες να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των δύο υποψηφίων που επικράτησαν κατά τον πρώτο γύρο και ειδικότερα:

  • Στη Χερσόνησο μεταξύ του Ζαχαρία Δοξαστάκη που την πρώτη Κυριακή έλαβε 42,09% και του Γιάννη Σέγκου που έλαβε 30,14 %
  • Στον Άγιο Νικόλαο μεταξύ του Μανώλη Μενεγάκη που στον πρώτο γύρο έλαβε 36,30 και του Θωμά Χαριτάκη που έλαβε 34,17
  • Στην Ιεράπετρα μεταξύ του Γιάννη Γουλιδάκη που έλαβε 36,48 και του Μανώλη Φραγκούλη που πήρε στον πρώτο γύρο 35,50

Σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές ο ψηφοφόρος δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης, καθώς η διαδικασία αφορά μόνο στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής. Παρόλα αυτά, τα ψηφοδέλτια που θα έχουν σταυρούς προτίμησης μετράνε ως έγκυρα, αλλά οι σταυροί δεν θα ληφθούν υπόψιν.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης και αμέσως μόλις αρχίσει η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα του υπουργείου μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τη ροή των αποτελεσμάτων στο Flashnews.gr πατώντας στην κατηγορία που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα και αναγράφει Δημοτικές Εκλογές και επιλέγοντας στη συνέχεια τον νομό και δήμο που σας ενδιαφέρει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook