Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου καθώς πραγματοποίησε ταξίδι – αστραπή στο Ηράκλειο με φόντο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα από τα πιο ιστορικά αλλά και μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης.

Το Βενιζέλειο που υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα για ένα χειρουργείο μόλις με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών και τον Υπουργό Υγείας να τονίζει πως: “Το Βενιζέλειο από πρώτη Νοεμβρίου θα λειτουργεί με 4 χειρουργικά τραπέζια. Αυτό είναι δέσμευση μου ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθούν οι fast track διαδικασίες πρόσληψης γιατρών”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες για την καθυστέρηση των προγραμματισμένων χειρουργείων και παράλληλα ανακοίνωσε την κάλυψη με αναισθησιολόγους για να μπορεί να λειτουργεί το νοσοκομείο με 4 χειρουργικά τραπέζια.

“Αυτό θα ισχύσει για 3 μήνες για τα άμεσα και θα δρομολογηθούν λύσεις με την άμεση προκήρυξη θέσεων στο Βενιζελειο” τόνισε και συνέχισε: “Άμεσα μέχρι τέλος της εβδομάδας η ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου πρέπει να στείλει αριθμό θέσεων γιατρών που έχει ανάγκη το νοσοκομείο εκτός από τους αναισθησιολόγους. Η προκήρυξη θα γίνει άμεσα και θα τελειώσει η διαδικασία σύντομα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook