Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών (CIHEAM MAICh) είχε την τιμή να φιλοξενήσει στις 9 Σεπτεμβρίου, την διακεκριμένη δημοσιογράφο Cao Chufeng από το CGTN (China Global Television Network), κατά την διάρκεια της σειράς “The New Silk Road, Connecting the World,” με αφορμή τον εορτασμό των δέκα ετών της Πρωτοβουλίας Belts and Roads.

Η Κρήτη είναι πράγματι γνωστή για την πλούσια γαστρονομία της και τη χρήση ελαιόλαδου στην κουζίνα της. Είναι ένα νησί με μεγάλη παράδοση στη γεωργία και την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο αποτελεί σημαντικό συστατικό στην πλειονότητα των κρητικών πιάτων, προσδίδει ξεχωριστή γεύση και πλούσια αρώματα ενώ παράλληλα έχει ανεκτίμητης αξίας πλεονεκτήματα για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά την επίσκεψή της στο Ινστιτούτο, η Cao Chufeng είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει την πλούσια μεσογειακή (κρητική) κουζίνα και τον πολιτισμό της Κρήτης. Ένα από τα σημαντικά στιγμιότυπα της επίσκεψής της ήταν η συνεργασία της με την Chef του ΜΑΙΧ Γιώτα Τσουνάπη και τον Sous Chef Στράτο Ζυμβραγουδάκη. Μαζί, ανακάλυψαν τον κόσμο της κρητικής γαστρονομίας, παρασκευάζοντας και απολαμβάνοντας παραδοσιακά κρητικά πιάτα, αποτίνοντας φόρο τιμής στην κληρονομιά του ελαιολάδου του νησιού και τις διαχρονικές ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις.

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή της Κρήτης ως μια από τις κορυφαίες γαστρονομικές περιοχές της Ελλάδας αφού η Κρητική διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής η οποία έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook