Τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου με αποτέλεσμα ένας νεαρός να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Λιονάκης που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν στους δρόμους αναφέρεται στο νέο ατύχημα και παράλληλα τονίζει πως οι κυριότεροι λόγοι ευθύνης πρόκλησης ατυχήματος είναι οι απειρία στην οδήγηση, νυχτερινές ώρες και υψηλές ταχύτητες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Λιονάκη

Eπιτέλους εδώ θα κάνουμε κάτι;

Παραλιακή Ηρακλείου,νέος οδηγός, απειρία στην οδήγηση, νυχτερινές ώρες, όχι η καλύτερη φυσική κατάσταση πάντα,υψηλές ταχύτητες. Κατά τεκμήριο αυτό είναι το προφίλ του τροχαίου στην παραλιακή του Ηρακλείου, όπου δυστυχώς έχουμε χάσει πολλά από τα παιδιά μας. Κάποτε είχαμε μετωπικές συγκρούσεις πριν μπει το διαχωριστικό στηθαίο.Κυρίως προς την περιοχή της Αλικαρνασσού είχαμε 7-8 θανατηφόρα με μηχανάκια.

Καλά για κράνος τότε ούτε λόγος!Ύστερα ήρθε το διαχωριστικό στηθαίο,τα φανάρια,η γενικευμένη σχεδόν χρήση του κράνους με την αυστηρή επιμονή της τροχαιας στο ζήτημα και τα θανατηφόρα με μηχανάκια και οι μετωπικές συγκρούσεις περιορίστηκαν.

Αλλά ήρθαν τα τροχαία με τις εκτροπές των αυτοκινήτων και τις συγκρούσεις είτε με τους φοίνικες,είτε με τις κολώνες φωτισμού. Το όριο ταχύτητας σ’ αυτό το δρόμο είναι 50 χλμ/ώ,ωστόσο κανείς δεν το τηρεί.Πίστα αγώνων γίνεται δυστυχώς.Ακόμη και επαγγελματίες οδηγοί με λεωφορεία ,τους βλέπεις να κινούνται με 70-80 χλμ/. Ακόμη και πατίνια κινούνται με ταχύτητες 50,60 km!Δυστυχώς έχουμε μια παραλιακή ,όπου επικρατεί πλήρης ασυδοσία.Μετά από μεγάλη επιμονή ,θυμάμαι φώναζα χρόνια, μπήκε σε κάποια σημεία το όριο των 30 χλμ. Δυστυχώς όχι μόνο δεν τηρείται, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι το όριο αυτό είναι επικίνδυνο!Γιατι οι βιαστικοί θα πέσουν πάνω σου!!Φανταστειτε αντιλήψεις!Ας το πουν στις μάνες των παιδιών. Εδώ και δέκα χρόνια επιμένω στην επιτήρηση της κυκλοφορίας με κάμερες. Και εδώ όμως όταν το πρωτοζήτησα και μάλιστα δημόσια,μου είπαν Μαι μου έγραψαν,Λιονάκη βάλε τις κάμερες στο σπίτι σου αν θέλεις κάμερες. Ας πάνε τώρα να ρωτήσουν πάλι τις μάνες των παιδιών που χάσαμε.

Εκφράζω την πίκρα μου πάντως που μένουμε απαθείς σε ένα γεγονός που είναι δεδομένο ότι συμβαίνει και θα συμβαίνει, και δεν παίρνουμε κανένα μέτρο. Ελπίζω η νέα δημοτική αρχή να το δει με την προσοχή που πρέπει και να επιτηρηθεί κυκλοφορία. Για παιδεία από το σπίτι, για οδηγικές συμπεριφορές κι άλλα τέτοια δεν θα μιλήσουμε τώρα.

Τώρα θα ευχηθούμε να πάει καλά το παλικάρι που νοσηλεύεται, και να ευχηθούμε επίσης και κυρίως,η νέα δημοτική αρχή που έχει μπροστά της πάρα πολλά τέτοια ζητήματα κυκλοφοριακά να διορθώσει να κάνει αυτό που πρέπει, μπας και γλιτώσουμε κάποιο παλικάρι μας..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook