Η Δρ Κάρεν Μπέκερ, κτηνίατρος, επιβεβαίωσε το θάνατο του σκύλου το Σαββατοκύριακο, λέγοντας: «Χθες το βράδυ, αυτό το γλυκό αγόρι κέρδισε τα φτερά του. Παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε κάθε σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 ημέρες του στη Γη δεν θα ήταν ποτέ αρκετές για όσους τον αγαπούσαν. Καλή τύχη, Μπόμπι … δίδαξες στον κόσμο όλα όσα ήταν γραφτό να διδάξεις».

Έζησε όλη τη ζωή του σε χωριό της Πορτογαλίας

Ο Μπόμπι έζησε όλη του τη ζωή με τον Λεονέλ Κόστα και την οικογένειά του σε ένα χωριό της Πορτογαλίας, αναφέρει το Sky News. Ο σκύλος γεννήθηκε σε μια αποθήκη μαζί με τρία ακόμα αδέρφια. Ωστόσο, θανάτωσαν τα κουταβάκια καθώς η οικογένεια είχε πολλά ζώα. Ο Μπόμπι όμως δραπέτευσε και συνέχισε να ζει στο σπίτι τους.

Ο Κόστα, ο οποίος ήταν μόλις οκτώ ετών όταν γεννήθηκε ο σκύλος, απέδωσε τη μακρά ζωή του Μπόμπι στο «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον» στο οποίο ζούσε «μακριά από την πόλη».

Έζησε τα διπλάσια χρόνια από το προσδόκιμο ζωής

Ο 38χρονος πρόσθεσε ότι ο σκύλος έτρωγε πάντα «ό,τι τρώγαμε κι εμείς» και δεν ήταν ποτέ αλυσοδεμένος ή δεμένος με λουρί. Ο Μπόμπι γιόρτασε τα 31α του γενέθλια τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι η ράτσα του έχει τυπικό προσδόκιμο ζωής μεταξύ 12 και 14 ετών.

Η ημερομηνία γέννησής του επιβεβαιώθηκε από τη βάση δεδομένων κατοικίδιων ζώων της πορτογαλικής κυβέρνησης και από την Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook