Ωστόσο μερικές ημέρες αργότερα, η Λαμντάνι κλήθηκε να ταυτοποιήσει τα πτώματα των συγγενών της σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο στη νότια πόλη Χαν Γιούνες. Η ίδια δήλωσε ότι έχασε τους γονείς της, επτά αδέλφια και τέσσερα μέλη από την οικογένεια του θείου της σε ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα.

«Μας είπαν να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας και να πάμε στη Χαν Γιούνες διότι είναι ασφαλές… Μας πρόδωσαν και μας βομβάρδισαν», δήλωσε.

Η 18χρονη είπε ότι η οικογένειά της καθώς και η οικογένεια του θείου της ταξίδεψαν με δύο οχήματα διασχίζοντας τη Γάζα, που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τον πιο σφοδρό βομβαρδισμό μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περίπου 1.400 ανθρώπους και συλλαμβάνοντας πάνω από 200 ομήρους.

Η οικογένεια της Λαμντάνι έμενε σε προσωρινό καταφύγιο στη Χαν Γιούνες. «Στις 4.30 πμ. ήμουν ξύπνια και καθόμουν με τη θεία μου πίνοντας καφέ. Ξαφνικά βρέθηκαν μέσα σε χαλάσματα. Όλοι γύρω μου ούρλιαζαν, ούρλιαξα και εγώ».

Η Λαμντάνι, της οποίας η μία πλευρά του προσώπου της έχει εκδορές και μώλωπες, είπε μετά την αναζήτηση των μελών της οικογένειάς της στο νεκροτομείο στις 17 Οκτωβρίου, πως μόνο ο αδελφός της και δύο μικρότερα ξαδέλφια επέζησαν αν και είχαν τραυματιστεί ελαφριά.

«Είναι εφιάλτης. Ποτέ δεν θα φύγει από τη μνήμη μου», δήλωσε. «Είχα μια αδελφή, 16 ετών. Έγραψαν το όνομά της στο λευκό σεντόνι με το οποίο τύλιξαν το πτώμα της, νόμιζαν ότι ήμουν εγώ».

Οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις δύο εβδομάδες ισραηλινών βομβαρδισμών και ότι πάνω από 15.000 έχουν τραυματιστεί.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook