Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 54 χρονών που ενώ έκανε εργασίες στην ταράτσα οικίας που βρίσκοταν δίπλα σε κολώνα της ΔΕΗ, κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα με αποτέλεσμα να βρίσκεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα για το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, εξέδωσε ανακοίνωση το Συνδικάτο Οικοδόμων νομού Ηρακλείου καταγγέλοντας τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο των κατασκευών.

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος ο συνάδελφος οικοδόμος Γ.Κ. 54 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά όταν ήρθε σε επαφή με καλώδιο και “κεραυνοβολήθηκε” από ηλεκτρικό ρεύμα, πέφτοντας από μεγάλο ύψος.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Ο κλάδος των κατασκευών έχει την θλιβερή πρωτιά των εργατικών ατυχημάτων, με τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να είναι τεράστιες. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν χιλιάδες οικοδόμοι, με τι όρους και τι μέτρα ασφάλειας.

Γι’ αυτό απαιτούμε άμεσα τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας για να μπορούν να επιθεωρούν τους χώρους δουλειάς, γιατί αυτοί που υπάρχουν δεν επαρκούν. Αλλά κι εμείς πρέπει να ζητάμε επίμονα και με αποφασιστικότητα να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, και το κόστος να βαραίνει αποκλειστικά την εργοδοσία.

Η απεργία στις 8 Νοέμβρη είναι μεγάλος σταθμός για να γίνει η οργή μας οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης για την ασφάλεια της ζωής μας στους χώρους δουλειάς. Καλούμε όλους τους οικοδόμους να πρωτοστατήσουν για να προστατεύσουν τη ζωή τους, να επιβάλουν με τον αγώνα τους να παίρνονται τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook