Παρά τις έρευνες που λένε ότι οι Ινδοί αισθάνονται ότι εργάζονται υπερβολικά και πληρώνονται ελάχιστα, ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της χώρας υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να εργαστούν πολύ αν θέλουν να δουν τη χώρα τους παγκόσμια υπερδύναμη.

Ο Ν.Ρ. Ναραγιάνα Μούρθι, ο άνθρωπος πίσω από τον οικονομικό κολοσσό του λογισμικού Infosys, είπε ότι η Ινδία χρειάζεται νεαρούς «πολύ αποφασισμένους, εξαιρετικά πειθαρχημένους και εξαιρετικά δουλευταράδες».

Αυτοί οι νέοι θα πρέπει να εργάζονται 70 ώρες την εβδομάδα, είπε ο Μούρθι και εξήγησε ότι «αυτό ακριβώς έκαναν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η περιουσία του Μούρθι, που είναι πεθερός του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το CNN.

Συνέχισε όμως, με «πυρά» κατά των νεαρών Ινδών: «Κατά κάποιο τρόπο η νεολαία μας έχει τη συνήθεια να υιοθετεί όχι και τόσο επιθυμητές συνήθειες από τη Δύση και στη συνέχεια να μην βοηθάει τη χώρα»

Η παραγωγικότητα της εργασίας στην Ινδία είναι μία από τις χαμηλότερες στον κόσμο, είπε ακόμη, και πρόσθεσε ότι οι Ινδοί θα πρέπει να μάθουν από τις πολιτικές που βοήθησαν άλλες αναδυόμενες αγορές, ιδίως την Κίνα.

Οι ηγέτες των εταιρειών θα πρέπει -πάντα κατά τον Μούρθι- να παρακινήσουν τους νέους «να εργαστούν πολύ σκληρά» λέγοντάς τους ότι «για πρώτη φορά η Ινδία έχει κερδίσει κάποιο σεβασμό παγκοσμίως. Τώρα είναι η ώρα να εδραιώσουμε και να επιταχύνουμε την πρόοδο».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook