Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φορέων, πολιτικών και θεσμικών αρχών καθώς και πολιτών τελέστη η καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στις αναταραχές που επικρατούν στις γειτονικές χώρες.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι ισχυρές και εγγυόνται την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι « Ημέρα μνήμης τιμής και υπερηφάνειας η σημερινή και η μνήμη μας γυρίζει 83 χρόνια πίσω σε εκείνους που είπαν το μεγάλο «όχι», τα νέα παιδιά που πολέμησαν στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας. Τιμούμε τους ήρωες αυτούς που δεν γύρισαν ποτέ πίσω ή έστω για μια αξιοπρεπή κηδεία. 83 χρόνια μετά η χώρα μας στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά. Οι ένοπλες δυνάμεις ισχυρές εγγυόνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Αλλά βέβαια η αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων έχει ορισμένες προϋποθέσεις. Μια ισχυρή οικονομία και κυρίως την ενότητα του ελληνικού λαού. Αυτή την ενότητα η οποία επιτεύχθηκε με τόση αυταπάρνηση πριν από 83 χρόνια πρέπει να αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον, για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία. Και εξέρχεται από κάθε κρίση ισχυρότερη».

Με τη σειρά της η Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της τόνισε ότι « σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες, όλες οι Ελληνίδες. Γιορτάζουμε το σθένος την αποφασιστικότητα και τη λεβεντιά αυτών των νέων παιδιών που πήγαν πολέμησαν και νίκησαν αυτούς του μεγάλους στρατούς. Είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εκφώνησε ο κ. Νικόλαος Δόβρος Διευθυντής του 8ου Δημοτικού σχολείου Χανίων.

Στη συνέχεια τελέστη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, βουλευτές του Νομού και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, αρχών και φορέων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τον στρατό ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook