Υλικά

  • 6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρόσπερμο
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Κανέλα αλεσμένη, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 5 1/2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρτε το σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Φροντίστε να ρυθμίσετε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει απαλά.

Βήμα 3

Ανακατεύοντας περιστασιακά, μαγειρέψτε για 50 έως 60 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει μέχρι τη συνοχή γιαουρτιού.

Βήμα 4

Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.

Βήμα 5

Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο. Το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι γάλα ανακατέψτε το με το υπόλοιπο ρυζόγαλο λίγο πριν το σερβίρισμα.

Βήμα 6

Πασπαλίστε με την κανέλα, προαιρετικά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook