Η εκβολή του Κλαδισού ποταμού στην περιοχή της συνοικίας της Νέας Χώρας, ευρίσκεται εντός του Δήμου Χανίων και ενώ ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της βλάστησης που είχε μετατρέψει την κοίτη σε τροπικό δάσος, κάτοικοι της περιοχής όταν είδαν συνεργεία να προχωρούν στον καθαρισμό απο τα πυκνά καλάμια, θεώρησαν ως λογικό να εκτελείται το έργο απο την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων η οποία και στο παρελθόν είχε κάνει έργα στην εκβολή.

Όμως η ΔΕΥΑΧ με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι είναι παντελώς άσχετη με το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της «δυνάμει της με αριθμ. πρωτ.: οικ.2535/12.07.2016 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης: «Οι αρμοδιότητες μελέτης, ανάθεσης και εκτέλεσης έργων διευθέτησης/αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και των εργασιών συντήρησης στα υδατορέματα που βρίσκονται εξ ολοκλήρου στα διοικητικά όρια της Π.Ε Χανίων και δεν αποτελούν κλάδο άλλου υδατορέματος ανατίθενται στην Π.Ε. Χανίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 7 παρ.2 και 2.2 του Ν.4258/2014 (ΦΕΚ 94/Α/14-4-2014).

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρ. 224 του Ν.4555/2018 (Κλεισθένης) σε συνδυασμό με τη με αριθμ. 1487/2019 Εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, ο καθαρισμός των υδατορέματων είναι αρμοδιότητα των Περιφερειών.

Στα πλαίσια αυτά και σε εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διά της Τεχνικής Υπηρεσίας της εκτελεί εργασίες καθαρισμού του Κλαδισού ποταμού.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook