Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικολάου Καλογερή με μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) στην Κρήτη και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Αλογδιανάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Σημαντηράκη, την Γραμματέα κ. Γωγώ Παγωνάκη, τον Αν. Γραμματέα κ. Κων/νο Πλανά και τα μέλη κ.κ. Κων/νο Σπυριδάκη και Ιωάννη Ψαράκη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Συνταξιούχων ΥΠΕΘΑ Κρήτης κ. Γεώργιος Κατσούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στο ρόλο του Πολιτικού Προσωπικού του ΥΠΕΘΑ και την αναντικατάστατη προσφορά του στις στρατιωτικές μονάδες και επομένως στην άμυνα και εθνική ασφάλεια του τόπου.

Τονίστηκε το σημαντικό πρόβλημα της αποδυνάμωσης των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ στην Κρήτη από  Πολιτικό Προσωπικό και οι συνέπειες της έλλειψης του προσωπικού αυτού με μεγαλύτερη αυτή της πιθανότητας μείωσης της ασφάλειας των στρατιωτικών μονάδων και της υποβάθμισης της επιχειρησιακής τους ικανότητας.

Ειδική αναφορά έγινε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, και στη μεγάλη υποβάθμισή του λόγω τόσο της υποστελέχωσής του από ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό, όσο και του ελλιπούς και ξεπερασμένου ιατρικού εξοπλισμού, όπως αναφέρθηκε.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου υπάρχει σημαντική αύξηση παρουσίας στρατιωτικού δυναμικού στην Κρήτη, είτε λόγω δημιουργίας νέων μονάδων είτε λόγω μεγέθυνσης ή αναβάθμισης των υφιστάμενων, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις για ιατρική κάλυψη ανάλογου επιπέδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε να συζητήσει το θέμα με όλους τους πολιτικούς φορείς και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης  προκειμένου να προβούν από κοινού στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook