Στην πρώτη θέση στο Νότιο Όμιλο βρίσκονται τα Χανιά τα οποία δείχνουν μετά από χρόνια πως βάζουν τις βάσεις από τον πρώτο γύρο να διεκδικήσουν την άνοδο. Ήδη η πρώτη κατάκτηση που δεν είναι άλλο από την καλή εκκίνηση έχει γίνει, αξιοσημείωτο πως τις προηγούμενες χρονιές η ομάδα έμενε πίσω και παρά την πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο το εισιτήριο της ανόδου έμοιαζε όνειρο θερινής νυκτός.

Φέτος μετά από 6 αγωνιστικές η ομάδα έχει καταφέρει δικαίως με βάση τους αριθμούς να βρίσκεται στην 1η θέση. Έχει την καλύτερη επίθεση με 14 γκολ και την καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 4 με αρνητικό σημείο πως τα 3 τα έχει δεχτεί σε ένα ματς από τον Διαγόρα στη Ρόδο κάτι που σημαίνει πως έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στα 4 από τα 6 ματς της SL2.

Δείγμα της συγκέντρωσης και το γεγονός πως στα 3 εκτός έδρας ντέρμπι δεν έχει δεχτεί γκολ. Από την άλλη η επίθεση έχει σκοράρει και στα 6 ματς πρωταθλήματος ενώ αν συνυπολογίσουμε και το κύπελλο η ομάδα των Χανίων έχει βρει δίχτυα και στα 8 ματς που έχει δώσει την φετινή σεζόν.

Στα θετικά επίσης το γεγονός πως η ομάδα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα τρέχει ασταμάτητα ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι πως κάτι παραπάνω από το 33% των γκολ της έχουν σημειωθεί στο τελευταίο 15λεπτο των αναμετρήσεων.

Εξαιρετικό είναι και το ξεκίνημα καθώς στο πρώτο ημίωρο τα Χανιά έχουν βρει 5 από τα 14 γκολ τους.
«Μελανό» αν μπορούμε να πούμε σημείο είναι το διάστημα 31’ έως 45’ τότε που δεν έχει σκοράρει σε κανένα ματς πρωταθλήματος ούτε καν κυπέλλου.

Αναλυτικά τα γκολ των Χανίων στο πρωτάθλημα 

Ιωνικός – Χανιά 0-3
47’ 0-1 Μανουσάκης
73’ 0-2 Μάναλης
83΄ Ελευθεριάδης

Διαγόρας – Χανιά 3-1
83’ 3-1 Βουό

Καλαμάτα-Χανιά
50’ 0-1 Μάναλης
88’ 0-2 Μάνος

Χανιά – Παναχαϊκή 4-1
11’ 1-0 Μάναλης
17’ 2-0 Μαζουλουξής
22’ 3-0 Μανουσάκης
85’ 4-1 Μαζουλουξής

Καλλιθέα – Χανιά 0-1
8’ 0-1 Ελευθεριάδης

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook