Ασταμάτητα συνεχίζουν τα Χανιά παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας πίσω τους και το εμπόδιο των “πρασίνων”. Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, απειλήθηκαν ελάχιστα στο 90λεπτό από τους φιλοξενούμενους χάνοντας πάμπολλες ευκαιρίες για να κλειδώσουν νωρίτερα τη νίκη.

Τελικά αφού το 1-0 ήταν το σκορ από το 24ο λεπτό χάρις στο δεύτερο φετινό γκολ του Νίκολιτς, ήρθαν οι επιλογές του πλούσιου ρόστερ των Χανίων και οι κινήσεις του Γιάννη Ταουσιάνη από τον πάγκο καθώς έπειτα από συνεργασία δύο εκ των αλλαγών του, Βουό και Μιούλερ ο Αργεντινός στο 80ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Πως ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Ταουσιάνης έδωσε φανέλα βασικού στον Έντγκαρ που πήρε την θέση του Ντίαζ ενώ οι υπόλοιποι δέκα ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν κόντρα στην Athens Kallithea. Ο Καλογεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Νίκολιτς, Σιλά, Μπάτζιος, Μαζουλουξής ενώ στην τριάδα των χαφ ήταν οι Λεμονής, Έντγκαρ και Τσέλιος με τους Μανουσάκη, Μάναλη και Ελευθεριάδη ν’ αποτελούν τους τρεις της επίθεσης.

Το παιχνίδι

Τα Χανιά μπήκαν φουριόζα στο παιχνίδι και στο 2′ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Μανουσάκη όταν ο Δραγάτης υπέδειξε επιθετικό φάουλ εις βάρος του επιθετικού των Χανίων. Στο 8′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Λεμονής έπιασε τον κεραυνό έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη είχαν την κατοχή της μπάλας από την πρώτη στιγμή δίχως να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες στην συνέχεια και στο 24ο λεπτό ήρθε το 1-0. Ο Σιλά έκανε την σέντρα με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Νίκολιτς που με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τα Χανιά διώχνοντας το άγχος.

Το γκολ του Σέρβου δεξιού μπακ, δεύτερο στην σεζόν, έλυσε τα πόδια των γηπεδούχων που στο 28ο λεπτό άγγιξαν το 2-0 με τον Λίλο να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Έντγκαρ. Ο Πορτογάλος που έκανε εξαιρετική εμφάνιση ήταν ο ιθύνων νους των Χανίων αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο με τα Χανιά ν’ απειλούν στο 34′ με την κεφαλιά του Μάναλη να βρίσκει το δοκάρι και να φεύγει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη και μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο με τον Καλογεράκη να λέει όχι στο σουτ του Κυριόπουλου.

Τα Χανιά μπήκαν το ίδιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε και τη νίκη. Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Ηλίας Τσέλιος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Λίλο μπλόκαρε την μπάλα στην προσπάθεια του Μανουσάκη. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν mvp και απέκρουσε εντυπωσιακά στο ίδιο λεπτό το σουτ του Μάναλη.

Σοτ 64′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι όταν ο Χατζηιωάννου έκανε την προβολή με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας.

Τα Χανιά συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και ο Γιάννης Ταουσιάνης προχώρησε σε φρεσκάρισμα της 11αδας των Χανίων περνώντας στο παιχνίδι Βουό και Μιούλερ.

Ο πρώτος ήταν εκείνος που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78′ μ,ε την κεφαλιά που επιχείρησε να φεύγει μόλις άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο Μιούλερ με ωραία προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, έπειτα από πάσα του Βουό, κλειδώνοντας το τρίποντο που διατηρεί τα Χανιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σιλά, Εντγκαρ (75’ Τσορνομάζ), Λεμονής, Τσέλιος (67’ Κόλα), Μανουσάκης (82′ Μάνος), Μάναλης (75’ Βουό), Ελευθεριάδης (67’ Μιούλερ)

Παναθηναϊκός Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Λίλο, Σιδεράς, Βουτσάς (66’ Καρβούνης), Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης (58’ Χατζηιωάννου), Κυριόπουλος, Κρυπαράκος, Προδρομίτης, Τουρκοχωρίτης (66’ Λάμψιας), Νταμπίζας (58’ Μαντσίνι), Καραμπάς (46’ Αμπντελραχμάν)

Διαιτητής: Δραγάτης Αλέξανδρος (Αν.Αττικής)
Α’ Bοηθός: Παύλος Χρήστος (Δυτ. Αττικής)
Β’ Bοηθός: Πλάκας Χρήστος (Δυτ.Αττικής)
4ος Διαιτητής: Σταυρουλάκης Ραφαήλ (Ρεθύμνου)

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook