Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 5χρονο Στάθη, την 1η Μαΐου 2016 (ανήμερα του Πάσχα), έξω από τον Άργιλο Κοζάνης.

Το Τριμελές Εφετείο Κοζάνης έκρινε ένοχο, και σε δεύτερο βαθμό, τον ιδιοκτήτη των σκύλων, ενώ δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή και εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα με τις προσαυξήσεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το δικαστήριο αθώωσε την σύζυγο του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ σε μια δίκη που διήρκησε πολλές ημέρες και ολοκληρώθηκε με την απολογία των κατηγορουμένων, και την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού, Ζήσης Βρίκος, δήλωσε την ικανοποίηση του, εκφράζοντας την ευχή του η μητέρα επιτέλους να βρει την ηρεμία της.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του πατέρα δήλωσε ότι δεν τους ικανοποιεί η απόφαση του δικαστηρίου, που αθώωσε την σύζυγο του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ.

Στην πρώτη δίκη είχαν κηρυχθεί και οι δυο ένοχοι και η ποινή ήταν πέντε χρόνια για τον καθένα, με μετατροπή προς 20 ευρώ την ημέρα.

enikos.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook