Υλικά

  • 500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 κ. σ. σος Worcestershire
  • 2 κ. σ. μηλόξυδο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με τα χέρια σας τον μοσχαρίσιο κιμά με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2

Πλάστε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.

Βήμα 3

Ανακατέψτε τη σάλτσα τσίλι ή την κέτσαπ με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύδι και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και σκεπάστε τα με καπάκι.

Βήμα 5

Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κεφτέδες.

Βήμα 6

Σιγοβράστε για 10 λεπτά, σκεπασμένα. Προσθέστε 1- 2 κουταλιές της σούπας περισσότερο νερό για να αραιώσετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται.

Βήμα 7

Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook