Τις απόψεις του, σχετικά με το θέμα της ίδρυσης Υπηρεσίας Ασύλου και πρώτης Υποδοχής για τις νομοθετικές διατάξεις της οδηγίας 2008/15Ε.Κ.κατέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Όπως τόνισε \”θέλω για μια ακόμη φορά να πω ότι αυτό το θέμα που συζητάμε σήμερα, με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο,  είναι θέμα εθνικής σημασίας. Είναι θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας . Είναι θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Είναι θέμα που αφορά τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας. Και τελικά πάνω απ’ όλα είναι θέμα που αφορά την πατρίδα μας. Την πατρίδα μας. Το τονίζω αυτό γιατί ορισμένοι έχω την αίσθηση ότι το ξεχνούν.

Έγιναν πολλές φορές αναφορές στην παγκοσμιοποίηση. Και θέλω να είμαι πιο συγκεκριμένος, η παγκοσμιοποίηση οδήγησε στη λογική των χαλαρών συνόρων για τη δημιουργία μιας ενιαίας παγκόσμιας αγοράς. Είναι η ίδια λογική που θέλει  τα εθνικά κράτη να υποκατασταθούν από «πολυπολιτισμικούς» πληθυσμούς, αντί για λαούς, αντί για εθνική ιστορία, αντί για εθνική και λαϊκή κυριαρχία, αντί για συλλογική συνείδηση, αντί για μνήμη, αντί για θέληση.

Εμείς, λοιπόν, διαφωνούμε με αυτή την άποψη. Διαφωνούμε ιδεολογικά και πολιτικά. Όχι αφοριστικά. Ιδεολογικά και πολιτικά. Άκουσα χθες ορισμένες προσωπικές επιθέσεις , υβριστικές θα έλεγα επιθέσεις, στις οποίες δεν θέλησα να απαντήσω προσωπικά. Θα απαντήσω όμως, πολιτικά, ευχαριστώντας τους συναδέλφους, οι οποίοι τίμησαν τους δικούς μου δημοκρατικούς αγώνες – δεν ήταν τίποτα μπροστά στους αγώνες που έχουν κάνει δεκάδες, εκατοντάδες συνάδελφοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους για τη δημοκρατία. Ένα θέλω να πω που είναι καταγεγραμμένο στη δική μου πολιτική διαδρομή. Ποτέ δεν δέχθηκα καμίας μορφής τρομοκρατία.

Πολύ περισσότερο την ιδεολογική τρομοκρατία. Και δεν θα τη δεχθώ και σήμερα. Δεν θα τη δεχθώ και τώρα. Από κανέναν. Το λέω και το εννοώ. Ως εκ τούτου είναι μάταιες οι προσπάθειες εκείνων που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ιδεολογικά και πολιτικά εμένα προσωπικά, που μαζί με το συνάδελφό μου Μανώλη Όθωνα , φέρουμε την ευθύνη για τη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας σε ένα χώρο εξαιρετικά ευαίσθητο για την ελληνική ασφάλεια, για την εσωτερική ασφάλεια, για το δημόσιο συμφέρον, για την προστασία των πολιτών σύμφωνα με το Σύνταγμα, δηλαδή των ελλήνων πολιτών και εκείνων που νομίμως κατοικούν στη χώρα μας.

Όσον αφορά τη διεθνή εμπειρία, ας δούμε λίγο την ευρωπαϊκή εμπειρία. Ας διώξουμε τα σύννεφα της σύγχυσης. Άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και η Δανία, που είχαν πρωτοπορήσει στο παρελθόν στη λεγόμενη «πολυπολιτισμική» πολιτική, σήμερα αναθεωρούν ριζικά τη στάση τους. Η πολιτική αυτή φθίνει ακόμη και στη Σουηδία, που παραδοσιακά πρωτοστατούσε. Στο τελευταίο μάλιστα Συμβούλιο Υπουργών δέχθηκα την πιο σκληρή επίθεση, ως χώρα όχι ως πρόσωπο , ότι έχουμε αφύλακτα τα σύνορά μας, από τον Σουηδό υπουργό.

Η Ελλάδα είναι  μακράν η πιο ανεκτική χώρα στην Ευρώπη. Προσπαθούμε ακόμη σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες με κάθε τρόπο να σεβαστούμε τα δικαιώματα των μεταναστών που διαβιούν εδώ.

Μιλούν ορισμένοι για ρατσισμό… Τι σημαίνει όμως ρατσισμός; Ρατσισμός  σημαίνει ότι θεωρείς κάποιο φύλο ή κάποια φυλή κατώτερους από τη δική σου.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να στηρίξει στην αίθουσα αυτή και στον ελληνικό λαό ότι οι Έλληνες θεωρούμε τους πολίτες που προέρχονται από το Αφγανιστάν, από το Πακιστάν , από τη Σομαλία κατώτερους από εμάς τους ίδιους. Αλλά υπάρχει αντίδραση και υπάρχει αντίδραση παντού. Υπάρχει αντίδραση στις γειτονιές της Αθήνας, στις πόλεις, στα χωριά, παντού. Την αντίδραση αυτή φέρνει το γεγονός ότι ορισμένοι από τους παράνομους μετανάστες για να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που δεν έχει τα μέσα να τους επιτρέψει να ζήσουν με αξιοπρέπεια, μοιραία γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από διάφορα κυκλώματα, ακόμη και από το οργανωμένο έγκλημα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook