Δύο Ασκήσεις Εκκένωσης Σχολικών Κτιρίων και συγκεκριμένα  του Σχολικού Συγκροτήματος του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου και του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου (συγκρότημα Τάλως), καθώς και του Σχολικού Συγκροτήματος του Γυμνασίου Γαζίου και του Λυκείου Γαζίου πραγματοποίησε χθες το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου.

Οι ασκήσεις εκκένωσης των σχολικών κτιρίων έγινε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου.

Οι ασκήσεις στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία και το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών και των δύο σχολικών συγκροτημάτων υπήρξε έντονο.

   Με την πραγματοποίηση των παραπάνω δύο ασκήσεων, το Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου ολοκληρώνει το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών και καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας απέναντι στους σεισμούς για το σχολικό έτος 2011 – 2012.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου με σχετική ανακοίνωσή της ευχαριστεί το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, κ. Μανουσάκη Γεώργιο, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, καθώς επίσης και όλους τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για την  άριστη  συνεργασία στο σχεδιασμό και την επιτυχή διεξαγωγή των συγκεκριμένων ασκήσεων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook