Στο TEDxChania Salon δημιουργείται μία νέα “Εστία” συζήτησης, που είναι εδώ για να εμπνεύσει και να προβληματίσει τον κάθε θεατή. 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελείται από 3 ομιλητές, μία παρουσιάστρια, αλλά το ιδιαίτερο στοιχείο της θα είναι η συμμετοχή του κοινού. Στις 9 Δεκεμβρίου, δημιουργούμε ένα οικείο σαλόνι συζήτησης για θεατές, που συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις, και για ομιλητές, που απαντούν. 

Θεμα του φετινού TEDxChania Salon 2023 η “Εστία”

“Εκείνη που κατέχει το κέντρο της κατοικίας του αιωνίου και μέγιστου κοσμικού πυρός”. Μέσα σ’ αυτή και πλάι πλάι, χτίζεται ένα καταφύγιο ζωής, που εξελίσσεται σε αυτόν τον βαθιά προσωπικό κι εσωτερικό κόσμο, αντικατοπτρίζοντας την ανάγκη για ασφάλεια και αποδοχή.

Ακούει στο όνομα “Εστία”.

Η Εστία είναι ποικιλόμορφη: από τη Θεά Εστία, στην εστία του σπιτιού μας, στην εστία της φωτιάς έως και τη μαθηματική εστία της παραβολής. Αποξενωμένη, όμως, από τους ετυμολογικούς της χαρακτηρισμούς, παραμένει μια χωρική έννοια, συνδεδεμένη με τη φυσική μας πραγματικότητα, ή έχει αποκτήσει μια αιθέρια άυλη φύση;

Το ίδιο μας το σώμα αποτελεί μία εστία όπου καίει δυνατά η φλόγα της ζωής. Πολλές φορές τα σώματά μας μπορούν να γίνουν φύλακες, αλλά και φυλακές μας, με την ασφάλεια και την ανασφάλεια να χωρίζονται από ένα “αν”. Σε κάθε καινούργιο μας “αν”, προσφεύγουμε σε ό,τι αισθανόμαστε ως προσωπικό μας καταφύγιο. 

Στο σώμα, στο σπίτι, στους ανθρώπους – εσύ έχεις βρει τα κλειδιά της εστίας σου; 

Το TEDxChania Salon 2023 είναι εδώ για να πυροδοτήσει μία νέα “Εστία” συζήτησης.

Εσύ που εστιάζεις;

TEDxChania από το 2015

Η ομάδα του TEDxChania, από το 2015, συντελεί στη διάδοση ιδεών που αξίζουν, με παραπάνω από 100 εθελοντές, 40 ομιλητές και 5000 θεατές. Βασικός σκοπός της ομάδας είναι να αναδειχθούν ιδέες που εμπνέουν και προβληματίζουν, αγκαλιάζοντας την πολυμορφία και την καινοτομία. Στην ομάδα, δημιουργούνται στιγμές που προκαλούν σκέψη, δημιουργούν συναισθήματα και οδηγούν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις. 

Μείνετε συντονισμένοι με τις δράσεις του TEDxChania μπαίνοντας στο site tedxchania.com και ακολουθώντας το στο Instagram, Facebook, TikTok,  LinkedIn, Twitter, Youtube.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, σας παρακαλώ επικοινωνήστε με την Τζωρτζίνα Μαυρίκου

6945261312, [email protected]

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook