Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο είχε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στο πλαίσιο των επαφών του στη Αθήνα με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση , ο κ. Μαλανδράκης έθεσε ιδιαίτερα το θέμα της εξαίρεσης και της ΚΕΔΗΠ από τη επερχόμενη συγχώνευση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ α’ βαθμού, εξηγώντας στον Υπουργό τους λόγους , με όλη την επιχειρηματολογία, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του ΔΣ Πλατανιά, που έχει ήδη σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο.

Επιπλέον, ο κ. Μαλανδράκης ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα που έχει υποβάλλει ο Δήμος Πλατανιά σχετικά με τη δημιουργία δομής τεχνικής εκπαίδευσης στον τομέα του Τουρισμού και του Πρωτογενή τομέα στο υφιστάμενο κτίριο της σχολής ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ώστε να εκπαιδευτούν και να καταρτιστούν κατάλληλα μεσαία στελέχη στους δυο αυτούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Επίσης ο κ. Μαλανδράκης ενημέρωσε τον Υπουργό για το αίτημα που πρόκειται να υποβάλλει το επόμενο διάστημα σχετικά με την παραχώρηση 90 στρεμμάτων που βρίσκονται στην Κοινότητα Ταυρωνίτη που ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών και παραμένουν μέχρι και σήμερα αναξιοποίητα, προκειμένου να ανεγερθεί στην έκταση αυτή ένα νέο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο που να καλύπτει τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή καθώς και ένας κόμβος καινοτομίας, σε ένα υψηλών προδιαγραφών κτιριακό συγκρότημα, το οποίο θα έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές και υποδομές ώστε να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ψηφιακούς νομάδες, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη μορφή απομακρυσμένης εργασίας, ενώ παράλληλα να αξιοποιηθεί από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εταιρίες, οργανισμούς κ.α, προάγοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας.

Ο κ. Λιβάνιος, στο τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι βλέπει θετικά την εξαίρεση της ΚΕΔΗΠ από την κατάργηση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, για τους λόγους που του ανέφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά ενώ βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του κ. Μαλανδράκη, τις οποίες θα αξιολογήσει σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Υπουργούς και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook