Το πρωί της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου εορτάσθηκε με κάθε επισημότητα στο Πεδίο Βολής Κρήτης η Αγ. Βαρβάρα, προστάτιδα του Πυροβολικού και του ΠΒΚ.

Στον εορτασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον χώρο στρατωνισμού του ΠΒΚ στο Αρώνι Ακρωτηρίου συμμετείχαν αντιπροσωπείες των στρατιωτικών μονάδων και των σωμάτων ασφαλείας των Χανίων, οι τοπικές αρχές και πλήθος προσκεκλημένων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Δοξολογία την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος συμπροσευχόμενου του Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε όταν όλοι μαζί έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο.

Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Διοικητή του ΠΒΚ Υποστράτηγου Ιωάννη Μουστάκα στην οποία αφού αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Βαρβάρας, επεσήμανε την σημασία του ρόλου που διαδραματίζει το ΠΒΚ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το ΠΒΚ αποτελεί όργανο στρατιωτικής διπλωματίας αλλά και σφυρηλάτησης της διεθνούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες  και ευρισκόμενο σε μια περιοχή υψηλής γεωπολιτικής αξίας, το ΠΒΚ βασιζόμενο στον επαγγελματισμό και το σθένος του ανθρώπινου δυναμικού του και στην υποστήριξη των χωρών – χρηστών και της τοπικής κοινωνίας εντείνει τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, την εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών και την διατήρηση της ηγετικής του θέσης στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των διεθνών αμυντικών εκπαιδευτικών κέντρων, εξελισσόμενο διαρκώς και εμπλουτίζοντας συνεχώς τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές δυνατότητες αλλά και τις πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Πυροβολητές και λοιπό προσωπικό του ΠΒΚ. Μνήμονες των θυσιών των αθάνατων προγόνων μας, θεματοφύλακες βαριάς κληρονομιάς 3.000 και πλέον ετών, ενστερνιζόμενοι την αποστολή μας, σκύβουμε ευλαβικά μπροστά στους τάφους των νεκρών μας. Δίνουμε για μια ακόμη φορά τον όρκο και την υπόσχεση ότι αν χρειαστεί θα πράξουμε και εμείς το καθήκον μας στο ακέραιο για την πατρίδα και δεσμευόμαστε για την διαρκή καταβολή προσπαθειών ανάπτυξης του ΠΒΚ ως του πλέον σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου στο είδος του…»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τέλεση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook