Με κεντρικό σύνθημα το όχι στην οριζόντια φορολόγηση, ναι σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα,  το μεσημέρι της Τρίτης συγκεντρώθηκαν στην οδό Τζανακάκη, έξω από την Εφορία Χανίων εκπρόσωποι του συνόλου των φορέων από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες των Χανίων.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ταξί Χανίων Ηλίας Καραπατάκης αναφερόμενος και στην πανελλαδική απεργία των ταξί που είναι σε εξέλιξη μέχρι την Πέμπτη επεσήμανε πως  «δεν μπορεί να είναι-κατά τον υπουργό- οριζόντια η φορολόγηση. Ένας που έχει ποσοστό ιδιοκτησίας 50% να φορολογείται το ίδιο με κάποιον που έχει ένα ή περισσότερα οχήματα. Δεν μπορεί ένας ο οποίος δεν δουλεύει και έχει νοικιάσει το αυτοκίνητό του, να κόβει τιμολόγιο ο ενοικιαστής, να βγάζει ένα α ποσό και να τον φορολογεί για το διπλάσιο. Επίσης, δεν μπορεί ένα αυτοκίνητο σε μία μικρή έδρα, σε ένα χωριό να φορολογείται το ίδιο σε μία μεγάλη πόλη».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων Γιάννης Παυλάκης τόνισε ότι «οι τροποποιήσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο είναι πολύ λίγες εξακολουθεί να πλήττει τους μικρούς, πολύ μικρούς επαγγελματίες βιοτέχνες, έμπορους, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες, χωρίς καν να επηρεάζει τη φοροδιαφυγή…..Εαν δεν εισακούσουμε το κλείσιμο των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών είναι βέβαιο….»

«Πρέπει να στείλουμε ενωτικό μήνυμα στην κυβέρνηση, να ακούσει τα αιτήματά μας» είπε ο  Γιάννης Ντίλης πρόεδρος συνταξιούχων εμπόρων βιοτεχνών και επαγγελματιών.

Ζητάμε ένα δίκαιο φορολογικό ανέφερε  η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Δώρα Κυριακάκη, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης, είπε πως ο κλάδος θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς η οριζόντια φορολόγηση δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της ισότητας που ορίζει το Σύνταγμα..

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook