Με μία τελετή της ΔΕΔΙΣΑ στο Δημαρχείο Χανίων βραβεύτηκαν οι πρώτοι 10 συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τον διαγωνισμό Ανακύκλωσης. Μέσα από τον διαγωνισμό με θέμα «Μειώνω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ απόβλητα και Διαχωρίζω σωστά για να συμβάλλω στην ανακύκλωση!», οι συμμετέχοντες, μέσα σε βάθος μίας εβδομάδας, κλήθηκαν να διαχειριστούν με το σωστό τρόπο τα απόβλητά τους, διαχωρίζοντας τα μεταξύ τους και τοποθετώντας τα στους σωστούς κάδους.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αξιολογήθηκαν η σωστή διαλογή όλων των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και οι ενέργειες μείωσης των πλαστικών μίας χρήσης των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της επιβράβευσης, απονεμήθηκαν βραβεία σε τέσσερις κατοίκους των Χανίων, πέντε επιχειρήσεις αλλά και στο 10 δημοτικό σχολείο Χανίων.

Όπως αναφέρει η κα Φλεμετάκη Μαρία, συντονίστρια της βραδιάς, «αυτή τη χρονιά συμμετείχαν λίγο λιγότερες επιχειρήσεις από ότι την προηγούμενη φορά, αλλά είχαμε πολύ καλύτερη και ποιοτική ανακύκλωση. Οι συμμετέχοντες ήταν 20, από τους οποίους σήμερα βραβεύονται 10 και δύο ακόμη θα λάβουν τιμητική διάκριση. Οι περισσότεροι έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμολογία πάνω από 98%. Η βαθμολογία είναι βάσει ορισμένων κριτηρίων που αφορούν το κατά πόσο καθαρά είναι τα υλικά, το σωστό τους διαχωρισμό, η καθαριότητα του μέσου συλλογής αλλά και η μέιωση χρήσης των πλαστικών μίας χρήσης».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Μιχάλης Τσουπάκης τόνισε ότι «με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε επιχειρήσεις να συμμετέχουν στη μείωση των αποβλήτων. Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να διαχειρίζεται καλύτερα τα απόβλητά του, έτσι ώστε να καταφέρουμε να τα μειώσουμε. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις και ελπίζουμε στο μέλλον να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο».

Παράλληλα, ο Διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ κ. Κώστας Πατεράκης ανέφερε πως «η πρόληψη, ελαχιστοποίηση και επαναχρησιμοποίηση της ανακύκλωσης είναι το διακύβευμα της επόμενης ημέρας στη διαχείριση απορριμμάτων. Έχουμε δώσει έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να δημιουργήσουμε ενεργούς πολίτες, που θα αλλάξουν τη νοοτροπία και θα μπορέσουν να εφαρμόσουν σωστά, καλές πρακτικές στη διαλογή των απορριμάτων».

Με τη σειρά τους, δύο από τους δέκα επιτυχόντες του διαγωνισμού τόνισαν τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, τόσο για τους κατοίκους των Χανίων όσο και των επιχειρήσεων της πόλης:

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook