Στη δύσκολη σημερινή συγκυρία για την Ελλάδα το καθήκον κάθε πολίτη είναι να σταθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Το δικό μου προσωπικό καθήκον είναι να είμαι παρών και σε αυτή την μάχη, να βάλω «πλάτη» όπως λέει ο λαός μας στον αγώνα για τα Χανιά μας. Η πολιτική μου στάση, η συνέπεια στις δημοκρατικές αρχές, η πείρα και η γνώση μου ήταν οδηγός της πολιτικής μου πορείας όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια μου να συνεισφέρω τα μέγιστα για τον τόπο μου.

Η ελληνική κοινωνία θεωρεί λανθασμένα ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη. Θεωρεί πως ότι κι αν γίνει στις εκλογές, μια κάποια κυβέρνηση θα προκύψει. Το ζητούμενο των εκλογών της 6ης Μαΐου είναι ακριβώς το αντίθετο: Να προκύψει κυβέρνηση αξιόπιστη και ισχυρή που να μπορεί να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης για την υπέρβαση αυτής της πολιτικής.  Μια τέτοια κυβέρνηση αποκλείεται να προκύψει αν δεν την επιβάλουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να κυβερνηθεί με αισιοδοξία, αλλά και με σοβαρότητα, αξιοπιστία και δικαιοσύνη. Οι πολίτες αντί να διαμαρτυρηθούν απλώς για τις επιπτώσεις μιας πολιτικής μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο στην υπέρβαση και την αλλαγή της πολιτικής που αποδοκιμάζουν.

Η αντιμετώπιση της   γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και η πάταξη κάθε εγκληματικής δραστηριότητας που αποκλείουν  την ανάπτυξη και απορροφούν μέγα μέρος του εθνικού εισοδήματος είναι όρος επιβίωσης της χώρας.

Αν δεν διαχειρισθούμε αποφασιστικά το παρόν δεν θα έχουμε  μέλλον ως χώρα. Κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα, αν ο ίδιος ο ελληνικός λαός δεν αποφασίσει να κρατήσει τη χώρα του  όρθια στα πόδια της.

Το πρώτο αισιόδοξο φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται μετά από δύο χρόνια προσπάθειας, σημάδι ότι ξεκινά δειλά η ανάκαμψη. Οι θυσίες του Έλληνα πολίτη δεν πάνε χαμένες.

Τα Χανιά πρέπει να συνεχίσουν την αναπτυξιακή τους πορεία. Χρειάζονται χρηματοδότηση για τα αναπτυξιακά τους έργα. Το αεροδρόμιο, o BOAK, το λιμάνι της Σούδας, οι βιολογικοί καθαρισμοί τα μεγάλα έργα υποδομής μπορούν να προχωρήσουν μόνο μέσα από τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

Χανιώτισσες, Χανιώτες

Μέσα, λοιπόν στη δύσκολη αυτή συγκυρία δηλώνω παρών για μια ακόμη φορά με γνώμονα τη θεσμική, κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα της πατρίδας μας. Για το καλύτερο μέλλον για τα  Χανιά μας.

Σήφης Βαλυράκης

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook