«Ούτε ένας τραυματίας ακόμα», «Μας ξεχνάτε; Θα σας ξεχάσουμε κι εμείς». Με αυτές τις φράσεις όλες οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασίθιου), εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους στα επεισόδια στο Ρέντη, που είχε σαν αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Την ίδια στιγμή, σε δεύτερη ανακοίνωση που έχουν εκδώσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνης και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου, καλούν τους αστυνομικούς σε ένστολη διαμαρτυρία τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 14.00, αντίστοιχα έξω από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων, έξω από την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου και έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας διαμαρτυρίας της ΠΟΑΣΥ.

Οι ανακοινώσεις έχουν ως εξής:

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

«Ο συνάδελφός μας ηλικίας μόλις 31 ετών δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε από κακοποιούς με το μανδύα του φιλάθλου και οι σκέψεις μας είναι μαζί του. Η Ένωσή μας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) καλεί τους συναδέλφους μας την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00΄στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων για να  δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.  

Ένα μήνυμα που σκοπό έχει να αφυπνίσει μια κοινωνία που η κατηφόρα της οποίας δεν έχει τέλος και τις συνέπειες αυτής αντιμετωπίζει ένας ακόμη αστυνομικός…ένας 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει για τη ζωή του…γιατί απλά έκανε τη δουλειά του…

Ο Γιώργος έκανε τη δουλειά του…ο Στάθης Λαζαρίδης έκανε τη δουλειά του…ο Μιχάλης Σπανουδάκης έκανε τη δουλειά του… εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοί μας έκαναν τη δουλειά τους αλλά σήμερα δεν είναι μαζί μας ενώ θα έπρεπε…

Ραντεβού όλοι Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00 στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων.»

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου

«Η Ένωση μας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) για παράσταση διαμαρτυρίας σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της Χώρας με αφορμή την άνανδρη επίθεση, στο Ρέντη Αττικής, κατά συνάδελφων μας και το βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ’ αυτών, του 31 χρόνου Γιώργου, ο οποίος αυτή τη στιγμή δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, αποφάσισε και καλεί όλους τους συναδέλφους την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00 έξωθεν της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου για να δώσουμε όλοι μαζί, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Το ποτήρι ξεχείλισε !
Στην θέση του Γιώργου θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας !
Ο Γιώργος δεν είναι μόνος του !
Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και φαινόμενα !
Το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο (;), λήψη μέτρων και αποφάσεων χθες!»

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου

«Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό οπαδικής βίας που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου μας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για καθολική διαμαρτυρία, καλούμε όλους τους συναδέλφους αστυνομικούς τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14.00 έξωθεν του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου να συμμετάσχουν δυναμικά ως το οφείλουμε στο συνάδελφο μας»

Κοινή ανακοίνωση των 4 συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης

«Η κατηφόρα της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει τέλος και τις συνέπειες αυτής αντιμετωπίζει ένας ακόμη άνθρωπος ένας 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει για τη ζωή του γιατί απλά έκανε τη δουλειά του.

Όσο η συντεταγμένη Πολιτεία δεν τιμωρεί τέτοιες ενέργειες αλλά χαϊδεύει τα αγαπημένα παιδιά των Π.Α.Ε.- Κ.Α.Ε. κλπ τόσο λύση δεν θα βρίσκεται, απλά θα πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων και θα ακολουθούν «βαρύγδουπες δηλώσεις».

Θα ακούσουμε πάλι δεσμεύσεις από τα «κυβερνητικά χείλη» που θα δηλώνουν την απέχθειά τους και τη λύπη τους για το συμβάν…Θα ακούσουμε όμως επιτέλους αλήθειες;

  • Ποια είναι η στάση της κάθε Κυβέρνησης απέναντι στους μεγαλοϊδιοκτήτες των Π.Α.Ε.–Κ.Α.Ε. κλπ όταν οι ίδιοι διαρκώς καταφέρονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα τάξης κλπ στα γήπεδα;
  • Για ποιο λόγο η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει μέτρα τάξης σε αγώνες ανώνυμων εταιρειών;
  • Για ποιο λόγο τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν χαρακτηρίζονται ως «ιδιώνυμα»;
  • Πόσες επιτροπές απαιτούνται για να αποφασιστεί η αυτονόητη επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας;

Αν δεν μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλή διεξαγωγή αγώνων, αλλά αρκείστε στην υπό διαβούλευση καταβολή των 30 ευρώ στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στα μέτρα των γηπέδων, – άραγε τόσο κοστολογείται η σωματική μας ακεραιότητα και κατ’ επέκταση η ζωή μας;- τότε κλείστε το «μαγαζάκι».

Το ποτήρι κύριοι ξεχείλισε. Η οργή και η αγανάκτηση κάνουν ακόμα και τα κόκκαλα των εκατοντάδων νεκρών μας να τρίζουν. Οι συνάδελφοι έχουν φτάσει σε τέλμα και για τους περισσότερους πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης, πράγμα που εσάς ούτε σας αγγίζει αλλά ούτε καν φτάνει στη σφαίρα της φαντασίας σας. ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ;;; ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Οι εποχές που οι Αστυνομικοί είχαν μνήμη χρυσόψαρου και σας έδιναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη τελείωσαν.

Πόσο αίμα και πόσοι νεκροί πρέπει να αποδείξουν ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού είναι επικίνδυνο;

Σήμερα η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και του τραυματία συναδέλφου μας προσευχόμαστε να ξεπεράσει τον κίνδυνο που διατρέχει και το αίμα του να είναι το τελευταίο.

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ!!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook