Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο πίτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα κράνμπερι
  • 120 γρ. τυρί μπρι
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείψτε ελαφρά μια φόρμα για μίνι μάφιν με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Ξετυλίξτε το φύλλο πίτας σε μια καθαρή επιφάνεια. Ισιώστε και κόψτε 24 ίσα κομμάτια, ξανανοίγοντας τα υπολείμματα αν χρειαστεί.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα κομμάτια της ζύμης στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, πιέζοντας απαλά τον πάτο και τις πλευρές. Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο.

Βήμα 4

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα κράνμπερι σε κάθε κούπα και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι μπρι.

Βήμα 5

Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 6

Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, αν θέλετε, και σερβίρετε ζεστά.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook