Ψάχνοντας κανείς το παρελθόν, δεν θα μπορούσε να βρει χειρότερη μέρα για εκλογές εξαιτίας, σύμφωνα με τους αστρολόγους, της Πανσελήνου που ξεκίνησε το βράδυ της 5ης με 6ης Μαίου.

Η Πανσέληνος αυτή, παρόμοια της οποίας το 1912 ήταν κατά 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη προκαλώντας το ναυάγιο του Τιτανικού στις 14 Απριλίου, θα είναι εξίσου σημαντική.

Επιπλέον παρόμοια Πανσέληνο είχαμε το 1974 όπου έγινε η μεταπολίτευση καθώς και το 1993 με τη πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Πανσέληνος αυτή, πραγματοποιείται στις 8.15 το πρωί της Κυριακής διανύοντας κενή πορεία. Πραγματοποιείται δε, σε βίαιο ζώδιο, το ζώδιο του Σκορπιού και ταυτόχρονα έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο συμβαίνει κάθε 11μιση χρόνια. Αυτό το φαινόμενο είναι η σύνοδος Ήλιου και Δία στον Ταύρο καθώς και η ισχυρή αντίθεση Ήλιου και Σελήνης.

Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τη συναισθηματική συμπεριφορά των πολιτών. Επειδή είναι πάρα πολύ κοντά στη Γη πιθανόν να προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές , βίαιες επιθέσεις και εξτρεμιστικές καταστάσεις. Περιοχές που επηρεάζονται είναι Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική, Βαλκανικός νότος και Ελλάδα.

Ανάφλεξη στη μέση ανατολή και τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία. Επιπλέον , δημιουργούνται ακραία καιρικά φαινόμενα όπως σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων , τσουνάμι και άνοδος της στάθμης της θάλασσας. Αυτή η Πανσέληνος θα είναι η πιο ισχυρή των τελευταίων ετών.

Το δεύτερο αρνητικό στοιχείο που έχουν οι εκλογές αυτές , είναι ότι γίνονται 14 ημέρες πριν την έκλειψη Ηλίου[όπως ονομαζεται δακτυλιδι της φωτιας] η οποία πραγματοποιείται στις 0 μοίρες των Διδύμων.

Θα είναι ορατή στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και στον Καναδά , καθώς και στις ακτές της Κίνας και νότιας Ιαπωνίας. Παρόμοια έκλειψη είχαμε στις 10 Μαΐου του 1994 (Θάν ατος της Μελίνας Μερκούρη). Το επομενο κοσμοιστορικο Αστρολογικο φαινομενο είναι η εκλειψη της Αφροδιτης η οποια πραγματοποιειται στις 5 και 6 Ιουνιου.Ενα αστρολογικο φαινομενο την επιρροη του δεν την δεiνει αμεσα.
Σε αυτές τις εκλογες ερχονται τα πάνω κάτω.

Τα ζώδια των πολιτικών αρχηγών και πώς επηρεάζονται από την Πανσέληνο

Σύμφωνα λοιπόν με το ζωδιακό χάρτη και τη γνώμη των αστρολόγων, Φώτης Κουβέλης και Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να ευνοούνται περισσότερο ενώ στους «χαμένους» συγκαταλέγονται Αλέξης Τσίπρας και το δίδυμο Καστανίδης – Κατσέλη.

Ξεκινώντας από τα δύο μεγάλα κόμματα, οι αστρολόγοι διακρίνουν σύγχυση και διάσπαση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, είναι Δίδυμος και η «σούπερ πανσέληνος» αναμένεται να αλλάξει τις αναμενόμενες για αυτόν εξελίξεις, ενώ ο Αιγόκερως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα περάσει μια μεγάλη περίοδο κρίσης.

Οι προβλέψεις της Αστρολόγου Έλενας Μενέγου για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς:

Αντώνης Σαμαράς – Δίδυμος
«Διάσπαση και συνεργασίες. Δεν θα καταφέρει να πετύχει τα ποσοστά που επιθυμεί και θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα. Δεν τον ευνοεί η Πανσέληνος».

Ευάγγελος Βενιζέλος – Αιγόκερως
«Νιώθει ότι βρίσκεται σε κλοιό. Θα αναζητήσει συνεργασίες αλλά στόχος του είναι η ανεξαρτησία του ΠΑΣΟΚ. Βιώνει μια περίοδο μεγάλης πολιτικής κρίσης».

Αλέκα Παπαρήγα – Σκορπιός
«Θα μείνει στα ίδια επίπεδα, ίσως και λίγο καλύτερα. Αν και δεν τις αρέσουν οι συνεργασίες μάλλον δεν θα μπορέσει να τις αποφύγει».

Αλέξης Τσίπρας – Λέων
«Θα πάει από μέτρια έως άσχημα. Φαίνεται πως οι Λέοντες σε αυτή την Πανσέληνο θα πληρώσουν την επιπολαιότητά τους».

Γιώργος Καρατζαφέρης – Λέων
«Έχει έντονο το στοιχείο της υπερβολής και της ακρότητας. Δεν κάνει σωστές εκτιμήσεις και αναμένεται να πληρώσει και αυτός την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις καταστάσεις».

Πάνος Καμμένος – Ταύρος
«Προσβλέπει κι αυτός σε συνεργασίες. Δεν θα ενθουσιάσει αλλά δεν θα απογοητεύσει κιόλας σε σχέση με τις προσδοκίες».

Ντόρα Μπακογιάννη – Ταύρος
«Από τις πιο ευνοημένες αυτή την περίοδο. Η κυρία Μπακογιάννη που τυχαίνει να έχει γενέθλια στις 6 Μαϊου έχει μια δυναμική παρουσία και νέοι δρόμοι θα ανοίξουν μπροστά της. Ίσως τελικά σημειώσει ανώτερα ποσοστά από αυτά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις».

Φώτης Κουβέλης – Παρθένος
«Καλύτερα από όλους. Ευνοημένος και σίγουρα θα πάει καλύτερα από το αναμενόμενο. Η πανσέληνος τον επηρεάζει θετικά».

Χάρης Καστανίδης – Ιχθύς
«Έντονη σύγχυση. Θα αναζητήσει συνεργασίες γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση».

Λούκα Κατσέλη – Ταύρος
«Δεν θα μείνει καθόλου ικανοποιημένη. Αποβλέπει σε συνεργασίες και αναζητά διαφορετική πορεία».

Νίκος Μιχαλολιάκος – Τοξότης
«Θα πάει μέτρια. Οι ελπίδες του μάλλον δεν θα βγούνε αληθινές και θα πάρει χαμηλότερα ποσοστά».


με πληροφορίες από webdaily.gr