Φωτογραφία από Carolyn Booth από το Pixabay

Σε οργή και σε θυμό εξελίχθηκε ο θρήνος μίας οικογένειας από τη Ζάκυνθο όταν τα μέλη της διαπίστωσαν πως επρόκειτο να κηδέψουν μία ξένη αντί του δικού τους ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, τo μεσημέρι της Παρασκευής (15/12) μία οικογένεια σε κοινοτικό διαμέρισμα της Ζακύνθου ετοιμαζόταν να πει το τελευταίο «αντίο» σε μία ηλικιωμένη συγγενή τους. Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε παρουσία φίλων και συγγενών αλλά μόλις ολοκληρώθηκε και η οικογένεια της θανούσης ζήτησε να ανοίξουν το φέρετρο για να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά διαπίστωσε πως στη θέση της βρισκόταν μία ξένη.

Τελικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποδείχθηκε ότι από λάθος – είτε του γραφείου τελετών, είτε του νεκροτομείου-  η γυναίκα είχε ήδη ταφεί νωρίτερα, αντί άλλης από μια άλλη οικογένεια, η οποία προφανώς και δεν άνοιξε το φέρετρο, σε χωριό της ευρύτερης περιοχής των Αλυκών.

Τότε ξεκίνησε η δυσχερής διαδικασία της ενημέρωσης της άλλης οικογένειας, ότι κήδεψαν και έθαψαν μια ξένη γυναίκα, η εκταφή της και η μεταφορά της στο χωριό της περιοχής του Λαγανά, όπου οι συγγενείς περίμεναν στην εκκλησία, να κάνουν εκ νέου τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν υποβληθεί μηνύσεις από κάποια από τις δύο οικογένειες.

enikos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook