5′ προετοιμασία
8′ μαγείρεμα
Σύνολο: 13′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. σπαγκέτι
- 200 ml σπιτικός ζωμός κότας
- 200 γρ. βούτυρο, καλής ποιότητας, αγελάδας
- 200 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- πάρα πολύ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τη μακαρονάδα cacio e pepe, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει 2-3 λεπτά πιο λίγο από ό,τι αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό με το βούτυρο μέχρι το βούτυρο να λιώσει.
- Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα (μαζί και τα λίγα νερά που θα μεταφέρουν) στην κατσαρόλα με το ζωμό. (Δεν χρειάζεται να τα σουρώσουμε).
- Βράζουμε τα μακαρόνια για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε άφθονο πιπέρι και το τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως τη μακαρονάδα cacio e pepe.