Εκρηκτική καταγράφεται η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το ιστορικό χαμηλό του 18,8% που έλαβε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη επιρρίπτουν τις ευθύνες για την αποτυχία αυτή στον ίδιο τον κ. Σαμαρά και στον στενό κύκλο των συνεργατών του που σχεδίασαν και υλοποίησαν τη στρατηγική που -όπως τονίζεται- έφερε το κόμμα σε αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι σχετικές συζητήσεις δεν έχουν πάρει τη μορφή επίσημων παρεμβάσεων, διότι όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση του «κύκλου» των διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Έμπειρα κομματικά στελέχη σημειώνουν, μιλώντας στο «Έθνος», ότι αυτήν την ώρα προέχει η άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί και αμέσως μετά θα τεθεί σε όλα τα κομματικά όργανα το θέμα της κατάρρευσης των ποσοστών της ΝΔ «και οι ευθύνες θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Καραμανλής παραμένει μακριά από κάθε είδους εμπλοκή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε βουλευτές που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρεθεί τρόπος να κυβερνηθεί η χώρα.

Δεν άφησε, σύμφωνα με συνομιλητές του, κανέναν υπαινιγμό για τις επιδόσεις του κόμματος.